“Forbud” stopper ikke drømmen om suksess

Arshad Maimouni vil slå gjennom med R'n'b på norsk
Foto: Pressebilde
Arshad Maimouni så opp til sine musikervenner da han var ungdom og innså at musikken var hans kall. Maimouni er muslim og musikk er et omstridt tema i islam, men karrierevalget hans har ikke gjort ham mindre religiøs.
Koubang Mbilase Enyam
Latest posts by Koubang Mbilase Enyam (see all)

 

– Når jeg gjør ting, vil jeg gjerne være unik. Det er noe av grunnen til at jeg gjør R&B (Rythm and Blues) på norsk. Det skiller meg ut fra resten av dem som jakter den samme drømmen, sier Maimouni.

Arshad Maimouni debuterte i sommer med singlen “Definere meg”. Han synes at språket er et viktig verktøy når man er artist.

Selv snakker Arshad arabisk hjemme, men norsk utenfor husets fire vegger. Men norsk faller naturlig for ham, og det er like viktig som morsmålet.

Noen av de folka jeg ser på fredagsbønn, er de samme jeg ser på utested senere på kvelden med en drink i handa.

– En del folk kan faktisk norsk bedre enn morsmålet sitt, sier Arshad. I og med at jeg har vært alene med mamma siden jeg var 11, er det arabisk det går i, men det er norsk jeg mestrer best, sier han.

Kortsiktige planer
Da singelen hans kom i fjor sommer fikk den mye oppmerksomhet. Etter en tid på P3s spillelister fikk Arshad platekontrakt med en av de store innenfor norsk hiphop og R&B. 

– P3 plukket opp låta mi, også var det litt buzz rundt det, også fikk jeg deal med Gunnar Greve, forteller han.

Gunnar Greve er best kjent som Idol-dommer og tidligere Spetakkel-medlem, samtidig som han er manager for en rekke kjente fjes i dag, inkludert Lars Vaular og svenske Timbuktu.

Arshad er født og oppvokst på Grønland i Oslo, med foreldre fra hvert sitt kontinent. Med marokkansk mor og pakistansk far representerer Arshad en sjelden blanding. Musikken gjør ham fokusert, og hindrer ham i å ta dårlige valg. Men ungdomstida var preget av mye kortsiktig tenkning.

– Du koste deg fra dag til dag, men du tenkte aldri langsiktig, raske penger var alltid veien å gå, sier han. Mange rundt meg driver med musikk, dermed falt det meg naturlig og prøve meg innenfor det feltet, sier han.

Får sin dom etter døden
Han har fått mye ros, men også mye kritikk for karrierevalget sitt, mye av kritikken har vært knyttet til religion.

– Det er ingen hemmelighet at musikk ikke er tillatt i islam. Det eneste som er lov rent musikalsk, er trommeslag som hjelper deg å holde takten. Men alt er relativt: Noen av de folka jeg ser på fredagsbønn, er de samme jeg ser på utested senere på kvelden med en drink i handa, sier han.

Han understreker at karrierevalget han har tatt vil bli dømt først når han er ferdig med dette livet. Derfor spiller det ikke så stor rolle hva folk mener om ham nå.

– Jeg bryr meg ikke om folk dømmer meg. Om det er Gud som tar meg imot den dagen jeg dør, eller hva det enn er, vil tiden vise, erkjenner han.

Men ikke alle hans religiøse venner dømmer ham for det han gjør.

– De klapper meg på ryggen og roser meg. De sier “Arshad, du gjør noe du liker. Det er bedre enn å vanke rundt i gatene og lage problemer,” sier han.