Fra dansegulvet til programlederjobb

Norsk-marokkanske Mona Berntsen skal sammen med Silje Nordnes være programledere i internasjonal musikkonkurranse.
Norsk-marokkanske Mona Berntsen er en av to programledere for en internasjonal musikkonkurranse som NRK arrangerer for EBU.

Eurovision Young Musicians skal gå av stabelen i Stormen konserthus i Bodø 17. august, hvor Berntsen skal være progranleder sammen med Silje Nordnes.

Elleve deltakere er blant de beste klassiske solistene i Europa mellom 12 og 21 år, og NRKs TV-sending skal gå ut til mange europeiske land og millioner av seere.

– Mona er helt rå, alltid positiv og med et knalltøft hode etter mange år i USA. Det kommer godt med, særlig når vi nå tar fatt på en programlederjobb på engelsk, sier Silje Nordnes om programlederoppdraget.

Fulgte sine drømmer

Berntsen er en hiphopdanser fra Bærum, og mest kjent for å ha vunnet So You Think You Can Dance – Scandinavia 2008. Hun har opptrådt under Oscar-utdelingen, Grammy Award, Billboard Awards og flere MTV-show, og danset for artister som Justin Timberlake, Alicia Keys, Madonna og Justin Bieber.

– Å skulle lede en så stor kveld hvor unge utøvere får en stor internasjonal plattform for å vise sitt talent, dedikasjon og drøm er en stor ære, sier Berntsen, som også er barnebokforfatter, sceneregissør og koreograf.

– Jeg er selv et resultat av å følge en drøm i ung alder, så det å få være med å vise frem disse talentene og lede en slik kveld er en glede. Jeg vet at denne plattformen kan bety veldig mye for karrierene deres framover. Det er også veldig stort å få være vertsland og få representere Norge og Bodø på denne måten, forteller hun.

Første gang som programleder

For henne er det første gang hun skal være programleder.

– Dette er min debut som programleder, og jeg er så glad for at jeg får dele dette med Silje! Vi ble kjent gjennom Kompani Lauritzen og har vært så heldige og fått utviklet et vennskap i etterkant. Hun er en proff programleder, så jeg gleder meg til alt jeg skal få lære av henne, sier Berntsen.