Fordømmer rasistisk motivert angrep mot småjenter i Tyskland


Foto: Skjermdump/antenne1.de
Politiet i Nord-Tyskland etterforsker et overfall som førte til at ei jente fra Ghana og faren hennes havnet på sykehus.

Ei åtte år gammel ghanaisk jente og hennes ti år gamle søster ble angrepet av en gruppe på rundt 20 tenåringer og unge voksne, ifølge politiets foreløpige opplysninger.

Åtteåringen og jentenes far, som grep inn, ble brakt til sykehus med skader som beskrives som lettere.

Angrepet fant sted fredag kveld i byen Grevesmühlen i den nordøstlige delstaten Mecklenburg-Vorpommern. Gjerningspersonene skal ha sparket den minste jenta i ansiktet. Da barnas foreldre grep inn, brøt det ut en slåsskamp. Da politiet ankom, skal en av gjerningspersonene ha ytret rasistiske skjellsord mot ofrene mens de var på vei bort fra stedet.

Politiet etterforsker saken som grov kroppsskade, ordensforstyrrelse og oppfordring til hat. Politiet etterlyser vitner til hendelsen. De har noen navngitte mistenkte, men ingen skal være pågrepet.

– Denne rasistisk motivert forbrytelsen gjør meg ganske enkelt rystet. Den viser bunnløst hat og uhemmet umenneskelighet og kan ikke unnskyldes, sier ordfører Lars Prahler i Grevesmühl til en lokal radiostasjon.

– Den skadde jenta er åtte år gammel – like ung som min datter. Vi må ikke tillate at hat og hatprat forgifter vårt samfunn, eller at vold truer våre barn, sier regjeringssjef Manuela Schwesig i Mecklenburg-Vorpommern på X.

(©NTB)