Det var under Muhammed-krisen en delegasjon bestående av lederen for Islamsk Råd Norge, Mohammad Hamdan, imam Zulqarnain Sakander og domprost Olav Dag Hauge, som stedfortreder for biskopen i Oslo og representant for Mellomkirkelig Råd, dialogreiste til Midtøsten.
Delegasjonen hadde med seg Magazinet-redaktør Vebjørn Selbekks beklagelser over at tegningene hadde såret religiøse følelser. Reisefølget hadde fått løfte om å få opptre i direktesendt TV og møtte fremstående religiøse ledere i det muslimske miljøet i Midtøsten, blant annet Yusuf Al-Qaradawi.
Men Nettavisen TV2 hadde klart å komme reisefølget i forkjøpet. Ashraf Al-Khadra, som er journalist i Nettavisen TV2 i Norge, kontaktet Al-Qaradawi på telefon med følgende spørsmål:
«Kan du godta en beklagelse fra Magazinets redaktør uten at den norske regjeringen beklager?»
Al-Qaradawi svarte: «Jeg har fått vite at en delegasjon er kommet til Doha for å møte meg og jeg har ikke truffet dem ennå. Vi kan ikke godta beklagelse bare fra redaktøren, regjeringen må også beklage.»
«Vi mener at Yusuf Al-Qaradawis krav om beklagelse fra regjeringen ble provosert fram. Det var helt unødvendig å stille dette spørsmålet før møte med delegasjonen. Dette var et av eksemplene på hvordan Nettavisen gjorde arbeidet til delegasjonen vanskelig. Nettavisens journalist var veldig pågående overfor personer vi hadde møter med og prøvde å provosere frem uttalelser ved å gi dem selektiv informasjon i forkant av deres møter med delegasjonen. Vi skjønner ikke annet enn at hensikten har vært å skape vanskeligheter for delegasjonen,» skriver Hamdan som ikke legger skjul på at det ble mye bråk rundt disse samtalene takket være «en tvilsom form for journalistikk fra en nettavis i Norge,» Hamdan i rapporten.
Hele rapporten kan leses her: IRN Rapport