- – Hvilken julesang liker du best? - 24.12.2018
- – Hvilket statsborgerskap ville du hatt i tillegg? - 17.12.2018
- – Skal du feire julebord i år? - 06.12.2018
Selv om Melafestivalen er over for denne gangen, kan festivalsjef Khalid Salimi se tilbake på årets arrangement med stolthet. Hundretusener trosset regnværet for å få med seg årets flerkulturelle begivenhet.
– Å se at vi klarer å fylle hele rådhusplassen er et tegn på den gode utviklingen vi opplever, forteller en stolt Salimi til Utrop.
Mye nytt
Årets festival, den åttende i rekken, hadde mye mer å tilby enn de foregående årene. I år valgte arrangørene å spre musikken rundt i forskjellige bydeler og flere steder i sentrum, under konseptet Gatemela. Holmlia, Haugenstua, og Vaterlandsparken ble gjort om til internasjonale musikkscener.
– Vi fikk veldig god respons på Gatemela så dette er noe vi vil fortsette med. Gatemela gir publikum i de forskjellige bydelene et eierskapsforhold til arrangementet, sier Salimi.
Men det var ikke bare Gatemela som var nytt i år. Under Club Mela ble Mela-artister engasjert til å spille på en rekke av Oslos klubber, og MelaVisjon viste en serie spennede kortfilmer fra hele verden.
– Med Melavisjon, ville vi vise en del av virkeligheten rundt om i verden med små kortfilmer mellom musikkinnslagene. Det er viktig at folk også får med seg realitetene i byer som Mumbai og Karachi, forklarer Salimi.







En lang prosess
Å arrangere en festival, er en lang prosess og Mela er ingen unntak. Siden oktober i fjor har Salimi jobbet med arrangementet.
– Vi starter å jobbe med programmet allerede i oktober. Artister fra hele verden inviteres så dette må planlegges i god til før, sier Salimi.
Selv om planleggingen for neste års arrangement er rett rundt hjørnet, vil Salimi fortsette å følge opp den gode trenden fra årets festival.
– Vi vil fra nå av fortsette med GateMela, Melavisjon og Clubmela, og jobbe videre for å finpusse og beholde den gode tradisjonen, sier Salimi.