- Nye innvandringsregler og deres betydning - 18.11.2024
- Styrk din tilstedeværelse på nettet for digital vekst med one.com - 18.11.2024
- Hvorfor støtter vi Sofia Rana? - 16.11.2024
Tradisjonelt ble fett kjøtt brukt, men nå velger mange å skjære noe av fettet av kjøttet eller bruke magrere kjøtt.
Ingredienser:
600 g lammekjøtt med ben, gjerne bog eller fårikålkjøtt
2-3 liter vann
3 stk. poteter
1stk. purre
3 stk. gulrøtter
1stk. kålrot
80 g selleri
½ dl ris (hvis man ønsker)
2-3 tsk ferskt krydder (timian, gressløk, vårløk)
salt og pepper
(Du kan godt ha flere grøntsaker oppi, for eksempel hvitkål og andre gryn en ris, her er det tillatt å eksperimentere og tilpasse suppen til egen smak)
Slik gjør du:
Ha kjøttet i en gryte og ha vann i så det dekker. Varm vannet opp til kokepunktet, men la det ikke koke.Ta av skummet som flyter opp eller sil vannet og hell det tilbake i gryten. La vannet koke opp og trekke cirka 1 time. Hvis du vil, kan du fjerne noe av fettet fra overflaten av vannet. Ha grønnsakene i, og la suppen koke videre under svak varme i 1-2 timer. (Du kan også velge å ha grønnsakene i senere i koketiden så de er fastere når du spiser suppen.) Ha i krydder, salt og pepper. Ha i risen og la suppen koke videre i 20 minutter.
Suppen er nå klar. Man kan velge om kjøttbitene tas opp og serveres ved siden av suppen, eller om kjøttet skal renses, skjæres opp og legges tilbake i gryten før servering.