- Zahid får stipend fra Vestland fylkeskommune - 22.11.2024
- The War That Must Never Be Fought - 22.11.2024
- Ileni kan få årets Frivillighetspris - 21.11.2024
Canadiske innvandrere får sjansen
Et nytt skal få innvandrere med høy utdanning i jobb. Prosjektet begynner neste måned ved høgskolen Douglas College i Coquitlam, skriver Tri City News.
Tri-Cities Intercultural Workplace Project har et langt navn, men målet er enkelt: hjelpe mennesker med å lære det de trenger for å få jobber de har utdannet seg til. Mange arbeidsgivere er interessert i innvandrere som har jobbet innenfor rådgiving, undervisning, advokatvirksomhet eller psykisk helse. Det mener prosjektleder Sharon Goldberg.
Får 350.000 euro til integreringstiltak
Hovedstaden på Åland, Mariehamn, får 350.000 euro til ulike integreringstiltak fra den finske regjeringen, ifølge Radio Åland.
Tidligere har Åland sagt nei til å motta flyktninger. Grunnen var at Åland mangler en egen integreringspolitikk.
– Vi skal nå møtes for å snakke ut om hva vi kan bruke beløpet til, sier kanselliminister Roger Eriksson (bildet) til radiokanalen.
Opptøyer i saudisk jenteskole
Hundrevis av sinte studenter ødela verdier for flere millioner og truet rektoren på en jenteskole i den hellige byen Mekkah, skriver MidEast News Source.
Libe Rieber-Mohn:
– Problem: Libe Rieber-Mohn, statsekretær i Arbeids- og Inkluderingsdepartementet (AID)
Ida Børresen:
– Ikke problem: Ida Børresen, Direktør i UDI
Ifølge politiet begynte uroen når Hasna Al-Ghafari, rektor på det 17. Intermediate Girl´s School i Mekkah, fikk beskjed om at en gruppe jenter sendte hverandre obskøne bildemeldinger på mobiltelefon. Skolen hevder skolejentene truet med å drepe Al-Ghafari.
– Skoler som 17. Intermediate Girl´s School ligger i svært fattige bydeler. Studentene er ofte eldre, jobber ved siden av eller tigger, kommer sent og har ellers et stort disiplin- og autoritetsproblem, sier en av lærerne til Saudi Gazette.
Sør-Korea og Usbekistan enige om gassfelt
Sør-Korea og Usbekistan har nylig undertegnet en avtale om å utvikle et gassfelt og bygge en kjemikaliefabrikk. Presidentene for landene undertegnet avtalen under et toppmøte i den sør-koreanske hovedstaden Seoul, skriver nyhetsbyrået AFP.
Sør-Koreas president Lee Myung-Bak hilser avtalen velkommen.
– Vi skal i fellesskap utforske olje i Vest-Fergana og Tsjinabad. Samtidig har vi også signert en intensjonsavtale om gjenoppbygging av olje- og gassfelter på afghansk side, sier Myung-Bak til AFP.
LETTNORSK
India blokkert av PayPal
Indere som gjerne vil betale på nett, får ikke lenger lov. I hvert fall ikke gjennom nettsiden PayPal, skriver IT-avisen.
Blokkeringen kan komme til å vare i flere måneder, hevder en ansatt i PayPal. Grunnen er at nettsiden mistenker nettbrukere for ulovlige pengeoverføringer.
– Jeg vil gjerne unnskylde meg for at dette gjør ting vanskelig for våre kunder, skriver en PayPal-ansatt i sin blogg, ifølge IT-Avisen.
Sjokoladefabrikk flytter til Polen
Cadbury’s sjokoladefabrikk (bildet) i den engelske småbyen Keynsham stenges i 2011 og flyttes til Polen, hvor produksjonen er billigere, skriver BBC News.
500 ansatte vil miste jobben. BBC News skriver at folk er veldig sinte fordi det amerikanske selskapet Kraft Foods lovet å beholde arbeidsplassene. Kraft Foods tok over som eiere for en tid siden.
– Kraft har lurt meg, og jeg synes det er helt avskyelig, sier Amoree Radford, fabrikkansatt, til BBC News.
Rekordlang kø hos UDI
38.000 personer er i kø hos Utlendingsdirektoratet (UDI), skriver TV2 Nyhetskanalen.
UDI har skrevet til justisminister Knut Storberget at situasjonen er “meget vanskelig”. Et av problemene for UDI er at søkerne ofte ikke informerer om alt i sin livssituasjon.
– Forskjellen er stor mellom å vente på et statsborgerskap og vente på å få familien sin til Norge, sier UDI-direktør Ida Børresen (bildet) til TV2 Nyhetskanalen.
Styrker grensekontrollen
30 nye stillinger i politiet skal gi bedre kontroll ved grensestasjonene, skriver Sarpsborgs Avis. Stillingene skal blant annet gå til kontroll med ulovlig innvandring og grenserelatert kriminalitet.
– Vi skal kontrollere gjennom informasjon, erfaring og spaning, opplyste Østfold-politiet i pressekonferanse til Sarpsborgs Avis.
KULTUR
Vil bruke OL som drahjelp
Lokale myndigheter i Vancouver håper at vinterens OL skal tiltrekke seg større utenlandske investeringer og flere arbeidsinnvandrere, skriver nyhetsbyrået ANB.
For, OL og G-8-formannskap til tross, er verdens nest største land også et av de mest anonyme. Landet lever utvilsomt i skyggen av USA, og for å tiltrekke seg økonomiske og menneskelige ressurser ser canadierne på frihandel og arbeidsinnvandring med svært blide øyne.
– Vi mener mangfold faktisk er veldig bra, og forsøker aktivt å holde innvandringen på minst en kvart million i året, sier Canadas ambassadør i Sverige, Alexandra Volkoff, til ANB.
Løftet niqab, fikk skilsmisse
En arabisk diplomat i Dubai har nå blitt løst fra sin ekteskapskontrakt, etter at han løftet niqaben av sin brud og oppdaget at hun var skjeggete og skjevøyd, skriver Gulf News.
Ambassadøren hevder at moren til bruden har bevisst lurt ham. Ifølge Gulf News skal brudens mor ha vist ham bilder av det han trodde var en vakker ung kvinne. Istedet viste det seg at kvinnen på bildet var egentlig søsteren.
– Hver gang paret møttes ville bruden gjøre sitt beste for å ikke fortelle henne hele ansiktet, ifølge kilder i rettsforvaltningen.
Eks-brudgommen har nå fått skilsmisse i en shariadomstol, men får ikke tilbake pengene som han brukte på gaver til bruden.
Karaokedrap ryster Filippinene
I løpet av de siste ti årene er minst seks personer på Filippinene drept etter mindre vellykkede forsøk på å synge Frank Sinatras klassiker “My Way”, skriver New York Times. Filippinske medier kaller hendelsene: “My Way-mordene”.
Karaoke har en sentral plass i det filippinske samfunnet, og sangmaskinene kan finnes overalt. Flesteparten av “My Way-mordene” skal ha skjedd etter umusikalske fremførelser som har ført til latter eller hån fra andre gjester.
– Etter alt bråket har jeg sluttet å synge sangen. Man kan bli skutt, sier karaokeentusiasten Rodolfo Gregorio til New York Times.
Legger grunnlag for operahus i Afrika
Tyskeren Christoph Schlingensief har begynt på det som kan bli hans mest ambisiøse prosjektet hittil: bygge et operahus i hjertet av den afrikanske savannen i Burkina Faso, et av verdens fattigste land.
Operahuset, tegnet av arkitekt Burkinabe Franciskere, skal ligge i utkanten av hovedstaden Ouagadougou, og vil også inkludere en skole for teater og musikk.
– Afrika er et sted som alltid har betydd mye for meg, og som har gitt mye for meg.
Folket i Burkina Faso er ekstremt godhjertet og gjestfritt, og barna er svært kunstneriske, til tross for alt det vonde de har opplevd,
sier regissøren til Deutsche Welle.