- – Hvilken julesang liker du best? - 24.12.2018
- – Hvilket statsborgerskap ville du hatt i tillegg? - 17.12.2018
- – Skal du feire julebord i år? - 06.12.2018
– Vi vil sette opp denne forestillingen for å gi papirløse et ansikt og sette det på dagsorden. Dessverre har denne gruppen ofte blitt framstilt feil både i media og av politikere. Vi ønsker å menneskeliggjøre denne gruppen og vise at det handler om mennesker som deg og meg, sier Kari Helene Partapouli.
I forestillingen blir historien om far og datter som er på flukt og gjemmer seg i en
leilighet et sted i Europa, tatt opp. Far og datter har bare hverandre igjen og må klare seg uten hjelp fra myndighetene. Statistisk sentralbyrå (SSB) anslår at det lever 18 000 papirløse i Norge.
– Dette er en gruppe vi velger å overse, men de lever blant oss. Derfor ønsker vi å synliggjøre dem, sier Partapouli.
Vil dele sin historie
Det er ikke bare duket for skuespill under forestillingen. Arrangørene vil også invitere en papirløs og en som jobber med papirløse til å fortelle om sine historier og erfaringer. Reza Sharkanloo er talsmann for Det Iranske Flyktningrådet i Norge. Han vil være en av dem som vil være åpen for spørsmål etter forestillingens slutt.
– Jeg ønsker å informere publikum på vegne av iranske flyktninger som lever i frykt for å bli tvangsreturnert. Det er skremmende og hårreisende å se hvordan norske politikere snakker om papirløse, sier Sharkanloo.
Han ønsker også å beskrive mange av de iranske papirløses hverdag i Norge.
– Det er uvisstheten som er aller verst for dem uten rettigheter. Mange har psykiske problemer fra før av. Det blir ikke noe bedre av den dårlige behandlingen de får fra norske myndigheter. Det er dette jeg ønsker å dele med publikum, sier Sharkanloo.