Videolansering

av Henrik Stabell / Gi rasisme rødt kort
Latest posts by av Henrik Stabell / Gi rasisme rødt kort (see all)

Lanseringen startet med at prosjektkoordinator fra Rødt Kort i England, Ged Grebby, fortalte om hvordan de engelske storstjernene som Alan Shearer og Kieron Dyer stilte opp for kampanjen. Han presiserte at det aller viktigste var at elevene tok med seg det samme budskapet tilbake til egen hverdag og fulgte opp det samme standpunktet deres idoler tar. 150 entusiastiske deltagere jublet høylydt over å få være de aller første i hele verden som fikk se denne videoen, og jubelen gjentok seg for hvert praktfulle mål som ble vist, og for hver storstjerne som tok klart avstand fra rasisme. De fikk bl.a. se stjerner som Ryan Giggs, Fredrik Ljungberg, og ikke minst vår egen Per Egil Swift som tidligere på dagen hadde gitt dem tips om skuddteknikk

Denne videoen er 15 minutter lang og inneholder et kraftfullt antirasistisk budskap fra de største fotballstjernene i Norge og England. Videoen egner seg spesielt for barn og unge i alderen 8-16 år og kan følges opp med skolebesøk av norske toppspillere, skolekonkurranser og prosjektoppgaver. Videoen er laget med utgangspunkt i suksessen fra den engelske rødt kort-videoen, men med et betydelig innslag av norske toppspillere og aktiviteter fra den norske kampanjen. Videoen kan bestilles hos prosjektsekretariatet (se kontaktinfo nedenfor).

I tillegg var det premieutdeling fra den antirasistiske spørrekonkurransen tidligere på dagen. Vinneren fikk en t-skjorte signert av hele Lyn-stallen. Andre premier var en fotball, t-skjorter, caps og hatter med budskapet Gi rasisme rødt kort!

Gi rasisme rødt kort! er et samarbeid mellom Norske Idrettsutøveres Sentralorganisasjon (NISO) og Norsk Folkehjelp. Kampanjen startet som et prosjekt i år 2000, støtte med EXTRA-midler fra Helse og Rehabilitering, og har utviklet seg til å bli en av de mest kraftfulle antirasismekampanjene i Norge.

Spillerne representerer kampanjen gjennom sitt fagforbund NISO, og er i tillegg med ut på skoler, og besøker fotballskoler og turneringer for barn, hvor de setter temaet på dagsorden. Frivillige i Norsk Folkehjelp og fagbevegelsen koordinerer kamparrangementene og aktiviteter rundt om i landet.