2,7 millioner til prosjekter mot tvangsekteskap

Prosjektene omfatter krise- og akutthjelp, beredskapsgrupper, holdnings- og informasjonsarbeid, etablering av nettverk, mekling og forebyggende innsats.

– Organisasjonene er sentrale i arbeidet mot tvangsekteskap. De har de beste kontaktene og den beste kunnskapen om aktuelle miljøer, understreker barne- og familieminister Laila Dåvøy.

I tillegg ble Human Rights Services (HRS) tildelt 500 000 kroner direkte i Revidert nasjonalbudsjett. Dessuten har BFD fortsatt under behandling søknader om tilskudd til ytterligere tre prosjekter inneværende år. Prosjektene skal drøftes nærmere med de aktuelle organisasjoner.

– Vi har også i år valgt å gi tilskudd til et mangfold av organisasjoner og miljøer som arbeider mot ulike grupper og med ulike former for tiltak. Det er viktig å sikre en viss bredde i denne innsatsen, sier Laila Dåvøy.

Ved fristens utløp var det ifølge Barne- og familiedepartementet kommet inn 18 prosjektsøknader, som dekker et vidt spekter av tiltak. En av søknadene er senere trukket.