Krekar pågrepet

Nysjerrige: beboere og forbipasserende, særlig skolebarn ble etterhvert oppmerksomme på politioppbudet utenfor inngangen hvor Mullah Krekar kort tid før hadde blitt pågrepet.
Foto: Claudio Castello
Seks væpnede politipatruljer pågrep Mulla Krekar i hans hjem på Tøyen for to timer siden. 

Et titalls politimenn fra Politiets sikkerhetstjeneste og Oslo politidistrikt, gikk inn i Krekars leilighet på Tøyen rundt kl. 14.00. Krekars kone var også tilstede i leiligheten da politiet slo til, melder VG Nett.

En irritert Krekar ble ført inn i politibilen mens han ropte ut religiøse slagord.

– Lenge leve islam, skal Krekar ha sagt mens pågripelsen skjedde, ifølge NRK.

Engstelige foreldre roper til barna sine at de må komme seg hjem snarest mulig mens vaktholdet pågår.
Foto : Claudio Castello

Fare for gjentagelse

I går ble irakisk kurderen dømt til fem års fengsel for drapstrusler mot flere navngitte personer, blant annet Høyre-leder Erna Solberg. I en pressemelding fra Politiets Sikkerhetstjeneste (PST) la man vekt på gjentagelsesfare som grunnlag for pågripelsen.

– PST har i dag klokken 1400, med bistand fra Oslo politidistrikt, pågrepet Najmuddin Faraj Ahmad (alias Krekar) på grunnlag av Oslo tingretts dom mot ham av i går, og på grunnlag av en nærliggende fare for gjentakelse av nye straffbare handlinger (trusler om terror). 

I pressemeldingen står det også nevnt at Krekar vil bli fremstilt i Oslo tingrett med begjæring om varetekstfengsling, uten at tidspunktet er fastsatt ennå.

Nysjerrige skolebarn

Utrop har vært tilstede utenfor leilighetsblokken på Tøyen hvor pågripelsen skjedde. Flere forbipasserende og beboere og øvrige nysjerrige, særlig barn som går på den nærliggende Tøyen skole,  har samlet seg som følge av politioppbudet. Folk som skal ut og inn sjekkes i skrivende stund fortsatt av tre politifolk som holder vakt utenfor den samme inngangen hvor Krekar ble ført ut.

Forbipasserende utrop.no snakket med syntes det var greit at pågripelsen skjedde.

– Han har jo gjort det han har gjort, selv om vi ikke kan sende ham tilbake til Irak fordi han kan bli henrettet, sa en mann som bor i nærheten av blokken.

En kvinne som bor i blokken sa at hun vurderte å flytte. I likhet med mannen ville hun ikke bli avbildet eller identifisert.

– Området her er ikke trygt. Vi har hatt slåsskamper og skyting, og jeg har et barn å tenke på. Og så nå dette, sa hun oppgitt.