I en kommentar i den engelske avisen The Guardian roser hun Madonna for å ha satt fingeren på et viktig problem. Hun benekter, til forskjell fra mange andre kommentatorer, at virkemiddelet var for sterkt. Samtidig går hun hardt ut mot Le Pen, men også det franske folk, som hun mener ikke gidder å protestere mot FNs innvandrerfiendtlighet. Journalistene i Frankrike er heller ikke særlig opptatt av å stille Le Pen kritiske spørsmål, mener hun.
– Jeg har deltatt på Le Pens samlinger over hele Frankrike, inkludert større byer som Paris og Marseilles, og har til gode å se en eneste demonstrant, skriver hun.
Ramdani innrømmer at Le Pen har gjort en innsats for å reformere sitt parti etter at faren, Jean-Marie, gikk av som leder i fjor. Men partiet er fortsatt en budbringer av farens rasisme og antisemittisme, mener hun. Le Pen den eldre gis æresplassen på nesten alle partiets arrangementer.
Jeg har deltatt på Le Pens samlinger over hele Frankrike og har til gode å se en eneste demonstrant.
– Hadde det ikke vært for at han fyller 84 senere i måneden, er det ikke noen tvil om at det hadde vært ham snarere enn Marie som hadde stått som presidentkandidat i år, skriver hun.
Drepte jøder
Hun stiller seg undrende til samfunnsklimaet i Frankrike, og minner om hvilket enormt oppstyr det ville skapt i London hvis en leder for et større parti hadde fremført et FN-lignende budskap der.
– Det finnes fremdeles en likegyldig amoralsk holdning blant franske velgere som vekker foruroligende minner fra Vichy-regimet under annen verdenskrig. Da ble kollaboratør-regjeringen tillatt å bidra til forfølgelse og til og med drap på minoriteter, særlig jøder. Det kunne skje fordi millioner ikke gjorde noe med det, skriver hun.
Splittende
Ramdani, som har vunnet flere priser og vært foreleser på Oxford Universitet, karakteriserer FN som et tilbakeskuende, splittende parti som ikke har noe å tilby en moderne, fremtidsrettet republikk annet en et dogme som har havnet på historiens skraphaug.
– En internasjonal popstjerne med evne til å underholde og sjokkere på tvers av landegrenser var midt i blinken for å sette i gang en verdensomspennende debatt om Le Pen og hva hun står for. Om Madonna vil gjøre det samme når hun opptrer i Paris og Nice senere i år, er det bare hun som vet, men massevis av anstendige mennesker rundt om i verden, inkludert mange i Frankrike, håper at hun gjør det, skriver hun.