Norsk-iransk lokalpolitiker vil ha niqabforbud

Nei takk: Anahita Hamedbarghi fra Horten Arbeiderparti er en sterk motstander av hodeplagg, som blant annet niqab, i voksenopplæringen.
Kommunestyremedlem Anahita Hamedbarghi (Ap) er opprinnelig fra Iran, men er ikke-troende. Nå forslår hun også et forbud mot heldekkende hodeplagg i voksenopplæringen.

Hamedbarghi er ikke mye imponert over politikerne i hovedutvalg for kultur, oppvekst og familie, som med Høyre i spissen nektet å ta stilling til spørsmålet om bruk av niqab i voksenopplæringen. I stedet sendte de saken videre til kommunestyret.

– Jeg synes det er feigt, og jeg mistenker at de rett og slett ikke turte å vedta et forbud der og da. Ved å sende saken over til kommunestyret, håper de kanskje å ikke dale i popularitet. Nå må saken vente i tre uker, før den blir avgjort, sier Hamedbarghi til gjengangeren.no.

Politisk “ukorrekt” og tildekkingsmotstander

Hamedbarghi vokste opp i Iran, og hun legger ikke skjul på at hun er sterk motstander av heldekkende plagg.

– Jeg mener slike hodeplagg er menneskeundertrykkende. for det handler ikke bare om kvinnene. Her i Norge burde det i alle fall være unødvendig.

Hadde en nordmann sagt noe lignende, ville mange ment det var rasistisk betont. Du er klar over at slike uttalelser regnes for å være politisk ukorrekt?, spør journalisten fra Gjengangeren.

– Ja, jeg er politisk ukorrekt. Det tør jeg også å være. Kanskje det er lettere for meg, med min bakgrunn, sier hun til avisen.