- Sakprosa-Brage til Ayesha Wolasmal - 23.11.2024
- Zahid får stipend fra Vestland fylkeskommune - 22.11.2024
- The War That Must Never Be Fought - 22.11.2024
Ved å kunne kjøpe gaver eller donere bort ubrukte gjenstander i god stand kunne man bidra til en lettere hverdag for beboerne. Innsamlingen ble gjennomfør før juleferien, og uken før ferien var bidragsyterne i A Step Closer på plass på et mottak i Østlandsområde for å dele ut gavene.
Leder i A Step Closer, Betül Cokluk, sier man nå har valgt å engasjere seg i asyltematikken fordi man innså at det var mennesker som hadde behov for organisasjonens oppmerksomhet i Norge.
– Frem til besøket vi hadde 19. desember støttet vi veldedige prosjekter utenfor Norge, som blant annet etableringen av ungdomssenteret Al-Jalil for palestinske flyktninger i Libanon, nødhjelpen til sultofrene i Somalia og fadderordningen for barn i Ogaden. Vi følte nå behov for å hjelpe våre medmennesker i landet vi bor i enn å konsentrere oss om prosjekter utenfor landet vårt, sier hun til utrop.no.
Hva mener organisasjonen om politikken som føres nå?
– A Step Closer er en humanitær studentforening som baserer seg kun på det humanitære. Organisasjonen er med andre ord uavhengig av politikk og religion. Derfor kan jeg ikke si noe om asylpolitikken som styreleder av ASC. Vi er opptatt av mennesket, og ikke noe annet.
Satte spor
Hun kunne fortelle om storfornøyde mottaksbeboere under besøket.
– Folk var glade for at noen hørte på dem og brydde seg om dem i det hele tatt. Vi selv er studenter, og de aller fleste av oss er født og oppvokst i Norge.
Cokluk sier besøket også satte spor hos henne og de andre ASC-erne.
– Med dette prosjektet ønsker vi å engasjere enda flere ungdommer der ute til å selv ta kontakt med asylsøkere i de ulike mottakene. Det skal ikke mye til for å vise solidaritet og medfølelse til disse forglemte menneskene, og det er ikke nødvendig med en A Step Closer eller en annen organisasjon for å besøke og engasjere seg i dette temaet, mener hun.
Liten kapasitet, stor vilje
Er dette en tematikk ASC vil engasjere seg på langtidsbasis?
– Vi har for øyeblikket ikke kapasitet til å ha slike prosjekter i ulike byer i landet. Vi er fulltidsstudenter og har deltidsjobb og andre gjøremål ved siden av studiene. ASC-arbeidet kommer i tillegg til alt dette. Men da vi samlet donasjoner for å kjøpe gaver til beboere i asylmottaket vi skulle besøke, tilbød vi denne muligheten til alle der ute. Vi i ASC er en forening som jobber for å inkludere så mange som mulig i arbeidet vi driver med, avrunder Cokluk.