Loveleen Brenna med ny bok om mangfoldsledelse

Loveleen Rihel Brenna, er forfatteren bak "Parable of the Dog and the Peacock".
Foto: seema.no
Vinneren er den som vinner tilliten til sine ansatte, ikke en mangfoldspris, skriver Seema-sjef Lovleen R. Brenna i ny bok.

Norske Loveleen R. Brenna (53) med indiske røtter har skrevet Parable of the Dog and the Peacock, en ny internasjonal bok om viktigheten av mangfoldsledelse på engelsk som utgis på Amazon for det globale markedet.

I boken adresseres vår tids store lederutfordring: Hvordan gå frem for å lykkes med god inkludering for å skape en god organisasjonskultur og vekst i næringslivet.

Brenna beskriver hvordan bedriftseiere kan bygge en inkluderende kultur hvor hver ansatt føler tilhørighet.

Ekspertise på mangfold

Loveleen R. Brenna er en av Norges fremste ekspert på mangfoldsledelse og mangfold, med spesielt fokus på kjønnsbalanse, likestilling og den enkeltes mangfoldskompetanse. Brenna er grunnlegger og daglig leder av Seema AS – senter for mangfoldsledelse, som jobber med lederutvikling og organisasjonsutvikling innenfor mangfold.

Bedriftsledere i dag anerkjenner viktigheten av inkludering, men er ikke sikre på hvordan de skal gå frem.

– Jeg tror virkelig at vi som bedriftsledere, ledere, kolleger og venner har det kollektive ansvaret for å gjøre en innsats og makten til å gjøre en forskjell, sier Jan Grønbech, grunnleggeren og tidligere administrerende direktør i Google Norge samt styremedlem i Seema AS til NTB.

Egen metode

I boken setter man fokus på “Seema-metoden”:

– Oppnå organisatorisk fellesskap
– Bygg beste forretningspraksis med mangfold
– Lag et tankesett om inkludering
– Tydelig se sammenheng mellom mangfold, verdiskaping og bærekraft.

Boken vil gi ledere et innblikk i hvordan og hvorfor de ved hjelp av Seema-metoden kan bli trygge i å lede mangfoldet, og bygge et bærekraftig selskap.

– Når vi endrer lederes og verdens største beslutningsposisjoner trygghet til å forstå og lede mangfold, vil selve verden endre seg, forteller Brenna til NTB.

I boken bruker også forfatteren en liknelse om påfuglen, som legger opp til å gi innsikt og inspirere bedriftsledere til å utvikle og omfavne en kultur som setter menneskeverd, inkludering og tilhørighet i sentrum.

– Loveleen lærer oss i lignelsen om påfuglen nødvendigheten av ikke å sette utfordrede grupper opp mot hverandre og forstå at vi ikke kan løse alles utfordringer ved å bruke den samme oppskriften. Vi er alle unike, og alle fortjener de samme mulighetene, sier Grønbech.