En prøveordning vil gi oss mer «facts» om hvem som faktisk blir stoppet «tilfeldig» mest, hevder Oslos varaordfører Kamzy Gunaratnam.
Latest posts by Claudio Castello (see all)
- Utenlandske lastebilsjåfører får Vegvesen-app på engelsk - 22.12.2024
- Ny rapport kritisk til forholdene i greske flyktningleire - 21.12.2024
- Mer midler til Mela-huset etter budsjettforlik - 20.12.2024
Varaordføreren skriver i sin Facebook-side at for mange føles det å bli stoppet av politiet som “ydmykende, frustrerende og lite tillitsvekkende”.
– Er det joggebuksa? Er det det at vi er en stor gjeng? Er det det at vi bor for trangt og velger heller å stå her? Hvorfor blir vi stoppa? Er det fordi jeg er brun eller svart? Spørsmålene jeg har fått de siste årene er mange. Det er en megastor utfordring at ungdom med minoritetsbakgrunn blir stoppet av politiet. De føler at det ikke er no skikkelig forklaring på at det skjer. Og det skjer.
– Følelsen mange av ungdommen sitter igjen med på grunn av denne «tilfeldige stoppinga» er ikke greit. Vi er alle tjent med at politiet nyter høy tillit i befolkningen.
Vil skape mer tillit
Ifølge Kamzy vil en kvitteringsordning kunne skape mer tillit. Hun viser videre tilbyrådserklæringen for Arbeiderpartiet-byrådet hvor man «skal arbeide opp mot staten for å starte et forsøksprosjekt med kvitteringsordning i Oslo-politiet».
– Hver gang noen i politiet stopper noen, skal hen få en fysisk eller digital kvittering med navn på personen i politiet, hvor-når-hvorfor ble du stoppa og eventuell annen informasjon. En prøveordning vil gi oss mer «facts» om hvem som faktisk blir stoppet «tilfeldig» mest, for det finnes ikke gode tall på hvor stort dette problemet er.