- Ny rapport kritisk til forholdene i greske flyktningleire - 21.12.2024
- Mer midler til Mela-huset etter budsjettforlik - 20.12.2024
- HumanJul vil tilby en inkluderende feiring - 19.12.2024
Som barn av flyktninger vokste Mina, Lina, Diana og Sophia opp i en kommunal treromsleilighet på Grünerløkka i Oslo. I dag gjør de suksess på hvert sitt hold, og i TV-serien «Familien Adampour» blir vi med inn i hverdagen til en familie som sjeldent sitter stille.
Søstrene har meninger om det meste, og blander seg konstant i hverandres liv. Samtidig ligger det en dyp kjærlighet og en grenseløs lojalitet. De er en familie hvor alle stiller opp for alle, skriver NRK.
– Da jeg vokste opp så jeg ingen som var lik meg på TV. Det betyr mye å være med på å gjøre skjermen mer mangfoldig gjennom dette programmet. Jeg synes også at det er tøft at alle holder på med noe forskjellig, samtidig håper jeg det er inspirerende sier Sophia Adampour, som er yngstejenta i familien, til NRK.
Startet på bar bakke
Fortellingen om familien Adampour er på mange måter en suksesshistorie. De startet på bar bakke i Norge, da mor Afsaneh og pappa Amin kom fra Iran til Norge med to små døtre i 1988.
Kamerateamet har fulgt familien siden i fjor. Litt vel intimt noen ganger, ifølge søstrene.
– Jeg begynte å gråte allerede på første opptak. Det var kanskje litt kleint. På den andre siden, har det ført til at jeg har reflektert mer over hvordan vi har kommet dit vi er i dag. Jeg har kjent på mye takknemlighet, sier Sophia Adampour.
Kiosk-eiere og leger
Søstrene Diana og Lina driver i servicebransjen, Mina er lege og samfunnsdebattant, mens Sophia driver et galleri for kryptokunst på Bislett.
Storesøster Diana Adampour driver campingplass i Hallingdal og Brekkehagen kiosk på Korsvoll.
– Jeg har sett serien, og synes det ble en bra serie. Den er morsom, men også seriøs. Vi er fire søstre som er forskjellige – og driver med helt forskjellige ting. Men felles er at vi liker å drive business. Kanskje blir det også en sesong to? sier hun hemmelighetsfullt til Nordre Aker Budstikke.
Lina forteller at hun har jobbet siden hun var 12 år:
– Vi vokste opp i en kommunal leilighet på 70 kvadratmeter på Grünerløkka, mor og far med seks unger. Jeg startet som avisbud, da jeg var 12-13 år. Men jeg var så liten og tynn, så jeg tror det var så vidt de trodde på at jeg klarte det. Etterhvert ble det jobb i bank og dagligvarehandelen.