- Norskpolakker viser solidaritet med LHBTQ+ personer i hjemlandet - 13.08.2020
- Polakker fikk ikke stemt: Posten beklager feil - 31.07.2020
- Polakker i Norge testes ikke for korona - 07.04.2020
Utdelingen av prisen skjedde under integreringskonferansen arrangert av Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) onsdag 13. februar.
Ordfører Lisbeth Hammer Krog mottok prisen for Bærum.
– Vi blir så inspirert av dette, sa hun i sin takketale.
I IMDis begrunnelse fremheves kommunens prosjekt Globale Bærum, som er et samarbeidsprosjekt mellom næringslivet, frivillighet, sosialt entreprenørskap, NAV og kommune. Slik skal Bærum bidra til at 1000 innvandrere får jobb i løpet av de neste tre år.
Inspirere andre
Arbeidet og tiltakene som kommunen har opprettet når det gjelder bosetting og kvalifisering av flyktninger og innvandrere har overføringsverdi til andre kommuner.
– Vi håper mange kommuner lar seg inspirere av det gode arbeidet i Bærum kommune og prioriterer tett og forpliktende samarbeid med næringslivet og frivilligheten fremover. Det er ingenting som er viktigere for integreringen enn at vi lykkes med å få flere innvandrere i arbeid. Jeg vil takke Bærum kommune for å vise vei på dette området, sier Libe Rieber-Mohn, direktør i IMDi.
FAKTA
Om prisen
Bosettings- og integreringsprisen (tidligere kun bosettingsprisen) ble opprettet og delt ut av IMDi for første gang under integreringskonferansen i Bergen i 2008. Prisen har siden den gangen blitt delt ut årlig. Ni andre kommuner har vunnet prisen tidligere: Vadsø, Levanger, Kristiansand, Kragerø, Molde, Hammerfest, Drammen, Grimstad og Trondheim. For første gang i år fikk befolkningen anledning til å medvirke til kåringen ved å stemme på sin favoritt.