- Årskavalkaden: Videreført identitetspolitikk formet av teknokrati - 30.12.2024
- Jul i Chile – tradisjoner og familiehygge - 26.12.2024
- Norske mobilselskap outet asylsøkere - 23.12.2024
Statsminister Rishi Sunak, skal ifølge BBC og Sky News, ha bedt Braverman om å gå av, noe hun nå skal ha gjort, skriver Nettavisen.
Som innenriksminister har Braveman flere ganger kommet med kontroversielle uttalelser, og stått for en hard linje i innvandringspolitikken.
I en kronikk i avisen The Times, kritiserte Braverman politiet for å forskjellsbehandle demonstranter. Hun hevdet politiet “forskjellsbehandlet venstreorienterte pro-Palestina-markeringer kontra høyrevridde motmarkeringer”
Hun sikter til den siste tids protester mot krigen i Gaza. I helgen som var foregikk protestene samtidig som “Armistice Day” (slutten på første verdenskrig) ble markert, også kjent som “Rememberance Day”, som i Norge tilsvarer frigjørings- og veterandagen.
I år har markeringen sammenfalt med en kompleks politisk situasjon, preget av krigen i Israel og Gaza. Under markeringen sist helg var grupper på ytre høyre tilstede, hvor de skal ha forsøkt å angripe politiet og de pro-palestinske protestene.
Kronikken skapte sterke reaksjoner. Londons ordfører Sadiq Khan, hevdet Bravermans uttalelser om de pro-palestinske protestene som “hatmarsjer” og “mobber” kan ha gitt grupper på ytre høyre et påskudd til å opptre voldelig. Khan ha krevd hennes avgang.
Innvandringsrestriktiv
Under sin tid som innenriksminister har Braverman vært en forkjemper for en hard innvandringspolitikk.
Hun har blant annet vært arkitekten til lovforslaget om å sende asylsøkere til tredjeland som Rwanda, og støttet vedtakelsen av en omstridt lov som stopper ulovlig innvandring med småbåter over Den engelske kanal tidligere i sommer. Loven har blitt kritisert av blant andre Europarådet som “uforenlig med landets internasjonale forpliktelser”.
– Å tjene som innenriksminister har vært mitt livs største privilegium, sier hun i en uttalelse etter sparkingen.
I en tale under American Enterprise Institute tidligere i høst kom Braverman med sterk kritikk av det hun kalte “multikulturalismens feilslåtte politikk”.
– Ukontrollert innvandring, utilstrekkelig integrering og et misforstått dogme om multikulturalisme har vist seg å være en giftig kombinasjon for Europa de siste tiårene. Multikulturalismen stiller ingen krav til innvandrerne om å integrere seg.
Ifølge BBC skal hun nå erstattes som innenriksminister av James Cleverley, som selv har tokulturell bakgrunn, med britisk far og mor fra Sierra Leone.