- Sakprosa-Brage til Ayesha Wolasmal - 23.11.2024
- Zahid får stipend fra Vestland fylkeskommune - 22.11.2024
- The War That Must Never Be Fought - 22.11.2024
– Eid-kort? Jeg forstår ikke heilt vitsen med slike kort. Vi pleier ikke å sende hverandre slike kort, vi gir gaver eller penger til barna. Kanskje det er mer en norsk tradisjon å gi kort, og lage slike eid-kort, sier Ali Dello til Utsnitt.
Han er student ved UiS og er blant de over 180.000 muslimene i Norge som skal faste under Ramadan opp mot eid. Han kommer ikke til å kjøpe eid-kort på Norli.
– Fastemåneden ramadan og eid er veldig familiesentrert. Det føles mer ensomt når man bor langt fra familien som student, og særlig når man bor i et samfunn som ikke markerer det slik som i hjemlandet.
Skal være til for alle
Runar Fuglestad, butikksjef på Norli i Nygata i Stavanger Sentrum, viser til at de har solgt bibler, koraner, og flere type kort til bl. a. jul, konfirmasjon, bryllup og påske. Å inkludere eid-kort blir et nytt, men viktig tilskudd for kunder.
– Vi er en butikk som skal gjenspeile folket og religionene i Norge. For oss er det naturlig å ta inn eid-kort, sier han til Utsnitt.
Markedssjef for Norli, Caroline Heitmann, skriver i en e-post til Utsnitt at Norli har et spesielt ansvar for å ta vare på ytringsfrihet og mangfold. Kortene til feiringer og høytider som butikken selger, er et slikt eksempel.
– Kristne høytider, pride og samenes nasjonaldag har vært dekket. Andre religiøse høytider enn de kristne har hatt liten plass.