Tusenvis demonstrerer mot rasisme i en rekke engelske byer

Tusenvis av antirasister er ute i gatene i flere byer i England onsdag kveld for å protestere mot den siste tidens voldelige ytre høyre-opptøyer.

I Walthamstow nord for London var hundrevis møtt opp for demonstrere mot en varslet ytre høyre-markering.

«Hat er ikke velkommen her», «stopp ytre høyre» og «jeg ønsker flyktninger velkommen» var noen av parolene som ble holdt opp mens en kvinne ledet folkemengden med ropet: – Hvilke gater?

– Våre gater, lød svaret fra folkemengden, ifølge BBC.

– Rasister, gå hjem

I området Old Market i Bristol anslår kringkasteren at rundt 1500 mennesker var på plass med lignende paroler.

– Folk i Bristol vil ikke tillate at noen bringer kaos til byen. Derfor føler jeg at jeg vil være sammen med dem om å stanse det som skal skje i kveld, sier Habib, som opprinnelig er fra Gambia.

Han beskriver den vest-engelske byen som åpen og livskraftig.

I Southampton møtte rundt ti innvandringsmotstandere opp onsdag kveld. De fikk klar beskjed fra flere hundre motdemonstranter:

– Rasister, gå hjem. Ingen rasisme i våre gater.

Politi i beredskap

Harrow og Newcastle er blant de andre stedene i landet der folk har stilt opp for å gi klar beskjed om at hat og rasisme ikke er ønsket.

Tusenvis av politifolk i er i beredskap i tilfelle det blir bråk også på onsdag. Politiet i London har 1300 personer i beredskap i tillegg til at de har sendt mannskaper for å støtte og bistå kolleger nord i landet.

– Utfordringene ved omfattende uroligheter er enorme, men vi er klare for i dag, og vi er klare for dagene som kommer, sier strategisk leder Mark Williams ved politiets nasjonale koordineringssenter.

(©NTB)