Vance holder fast ved påstander om migranter i Ohio

Visepresidentkandidat J.D. Vance står på sitt, og fortsetter å spre påstander om at haitianere spiser kjæledyr i Ohio.
Foto: United States Congress
Visepresidentkandidat J.D. Vance holder fast ved påstander om at haitianske migranter i Ohio bortfører og spiser kjæledyr.

I en rekke intervjuer søndag sier Vance, som er valgt inn som senator fra Ohio, at velgere i den lille byen Springfield kommer til ham med bekymringer om kjæledyrspisende migranter. Ifølge ham er minst ti av disse er «verifiserbare».

Han legger videre til at han fortsetter å spre påstanden for å trekke oppmerksomhet til Kamala Harris’ immigrasjonspolitikk.

– Alle som har måttet håndtere en stor tilstrømming av migranter, vet at det ofte er kulturelle forskjeller som kan virke rare for amerikanere, sier han.

Myndighetene i byen avviser blankt påstanden som usann. Påstanden har også brakt negativ oppmerksomhet til byen, som siden har mottatt bombetrusler.

Ohios republikanske guvernør Mike DeWine har også gått hardt ut mot påstanden.

– Det er mye søppel på internett, og dette er noe som rett og slett ikke er sant. Det finnes ikke noe bevis i det hele tatt, sier han.

– Men la meg fortelle deg det vi faktisk vet. Disse haiterne som er i Springfield, er her lovlig. De kom hit for å jobbe, og alle arbeidsgiverne sier at de er veldig gode arbeidere. De er veldig fornøyde med dem, legger han til.

(©NTB)