Utfordrer maktpersoner i nytt program

NRKs utenrikskorrespondent Yama Wolasmal skal prøve å forstå hvorfor maktpersoner gjør som de gjør i hans nye program.
Foto: Marius Revold/NRK
Yama Wolasmal har reist rundt og dekket noen av de største nyhetshendelsene i verden i flere år. I «Yama utfordrer» skal han møte maktpersoner til eksklusive intervjuer.

«Yama utfordrer» er en eksklusiv intervjuserie hvor NRKs utenrikskorrespondent Yama Wolasmal møter viktige ledere, beslutningstakere og maktpersoner.

Wolasmal møter dem ansikt til ansikt med et ønske om å forstå handlingene deres. Samtidig vil han ansvarliggjøre dem som styrer verden, og konfrontere dem med avgjørelser som påvirker millioner av mennesker.

– En av de viktigste oppgavene til pressen er å utfordre makta. I dette programmet vil jeg lytte til mektige mennesker, i tillegg til å utfordre det nøye planlagte budskapet deres, sier Wolasmal til NRK.

Programmet vises i sendeflaten til Urix på NRK1 og blir liggende som et eget program i NRK TV.

Fikk møte NATO-sjef Stoltenberg

Wolasmal er journalist og utenrikskorresspondent i NRK. I 2020 ble han NRKs korrespondent i Midtøsten, med base i Beirut.

Wolasmal er født i Afghanistan, og kom sammen med familien til Norge som kvoteflyktning.

I den første episoden møter Wolasmal avtroppende generalsekretær i NATO, Jens Stoltenberg. Intervjuet fant sted i Brussel torsdag kveld.

– Med en verden i krise, ønsker vi å utforske det lange og kritiske intervjuet med dem som tar beslutningene som preger din og min hverdag. Det gir dem en anledning til å svare og oss en mulighet til å bore i viktige problemer. Yama Wolasmal er en av landets beste intervjuere, og han har erfaring fra felt rundt om i verden som gir ham et unikt utgangspunkt for å gjøre dette til viktig og engasjerende journalistikk i Urix, sier Sigurd Falkenberg Mikkelsen, utenriksredaktør i NRK.