Byrådet kutter i støtten til funksjonsnedsatte med minoritetsbakgrunn

Faridah Nabaggala, leder i Abloom, er bekymret for kutt i kommunestøtten.
Foto: Kari Bye
Abloom, som jobber for å styrke mulighetene for barn og unge med funksjonsnedsettelser, spesielt de med minoritetsbakgrunn, ber nå Oslo kommune revurdere sin foreslåtte reduksjon i driftsstøtte.

Støtten er avgjørende for å fortsette viktige prosjekter som gir disse barna og ungdommene muligheten til å delta i inkluderende aktiviteter og få støtte i sin utvikling.

– Abloom har siden 2012 arbeidet målrettet for å fremme inkludering og gi en stemme til barn og unge som står utenfor andre tilbud. Gjennom ulike prosjekter og tiltak bidrar organisasjonen til å skape et mer rettferdig samfunn hvor alle barn og unge føler seg sett, hørt og verdsatt. Abloom har også spilt en viktig rolle i å forebygge utenforskap og kriminalitet ved å skape trygge møteplasser og sosiale bånd, skriver Abloom i en pressemelding.

– Kutter mens vi opplever mer etterspørsel

Støttekutten kommer på et lite gunstig tindspunkt, ifølge Abloom, og kan gå utover viktige aktiviteter som filmfestival, ferieaktiviteter og sommerjobber.

– Etterspørselen etter våre tjenester har økt betraktelig, og behovet for å støtte de mest sårbare gruppene av barn og unge i Oslo har aldri vært større. En reduksjon i driftsstøtte vil ramme viktige prosjekter og tilbud, og kan hindre Abloom i å nå ut til de som trenger det mest – de som ofte faller utenfor kommunens ordinære tiltak for barn og unge.

Faridah Nabaggala, leder i Abloom, oppfordrer kommunen til å snu i saken.

– Vi forstår at kommunen må prioritere sine midler, men vi håper at byrådet vil se verdien i det arbeidet vi gjør for barn og unge i Oslo. Våre prosjekter gir barn og unge muligheten til å oppleve mestring, fellesskap og tilhørighet, noe som på sikt også bidrar til et tryggere og mer inkluderende Oslo, sier hun i en e-post til Utrop.