FNs internasjonale eldredag feiret på Mangfoldshuset

Frivillige fra Mangfoldshuset feiret eldredagen sammen ved flere av seniorsentrene i Oslo.
Foto: Mangfoldshuset
Frivillige var på alle de seniorsentre i Oslo den 1. oktober for å dele ut små gaver med fine og motiverende ord til eldre.

Utdelingen fant sted på åtte forskjellige steder, hovedsakelig ved Seniorsentre og utenfor Rådhuset. Omlag 100 frivillige var involvert i arbeidet, og gavene som ble delt ut var laget av frivillige kunstnere.

– Vi gjennomfører dette tiltaket fordi vi ønsker å bidra til økt bevissthet om de utfordringene mange eldre møter, samtidig som vi ønsker å vise takknemlighet for den innsatsen eldre generasjoner har lagt ned for samfunnet vårt. Ved å sette fokus på eldre personers rettigheter og behov, håper vi å skape større engasjement og forståelse for viktigheten av omsorg, sosial inkludering og verdighet for eldre i vårt samfunn, sier Mangfoldshuset i en uttalelse til Utrop.

Sprer litt varme i hverdagen

Frivillige fra hele byen stilte opp for å gjøre dagen spesiell for de eldre.

Frivillige fra Mangfoldshuset på Rådhuset.
Foto : Mangfoldshuset

– Mangfold og fellesskap er det som gjør oss sterkere, og i dag ønsket vi å spre litt ekstra varme og omtanke til våre eldre. Dette er en dag for å feire de som har bidratt til å forme samfunnet vi lever i i dag.

Gesten var ikke bare for å brige glede.

– Som samfunn står sammen om å sikre at våre eldre medborgere blir sett, verdsatt og inkludert. Vår gaveutdeling er ment som en liten påminnelse om at de ikke er glemt, og at deres bidrag og tilstedeværelse betyr mye.