Bli en smartere låntaker med Kredittiums verdifulle guider

Jakten på et godt lån begynner med kunnskap, slik som kunnskap om hvilke lånetyper som passer best for formålet og hvilke banker som har de laveste rentene.
Foto: Norges Bank
Det norske lånemarkedet er stort og uoversiktlig. Passer du ikke på, kan du ende opp med et unødvendig dyrt lån og dårlige vilkår. Veien til et lån du kan leve godt med, begynner med kunnskap. Og her er nettstedet Kredittium et bra sted å starte.

Nettstedet Kredittium tilbyr en av Norges mest omfattende sammenligningstjenester for lån, men ikke bare det. Det har også en omfattende samling med lettleste og oppdaterte guider til lån i Norge.

Jakten på et godt lån begynner med kunnskap, slik som kunnskap om hvilke lånetyper som passer best for formålet og hvilke banker som har de laveste rentene. Når du vet dette, øker også sjansen for at du tar opp lån som hjelper deg i stedet for å skape problemer.

Det er kunnskap som dette du får hos Kredittium: Lær mer om lån med Kredittiums guider.

Bli en klokere låntaker

Kredittiums samling av guider omfatter alt som har å gjøre med opptak av lån i Norge. Nye guider legges til hele tiden og eksisterende veiledninger oppdateres ved behov.

Det er enkelt å navigere i samlingen, og ønsker du informasjon om et særskilt tema, kan du bruke søkefunksjonen for å finne det du er på jakt etter.

Alle guidene er lettleste, og informasjonen er strukturert for å være mest mulig lettfattelig. Kredittiums filosofi er at det skal være enkelt å bli en klokere låntaker.

Guider til alt som her med lån å gjøre

Vet du hvorfor en kredittvurdering er nødvendig når du skal låne penger? Er du klar over den viktige forskjellen på nominell og effektiv rente?

Dette er bare et par eksempler på kunnskapen Kredittiums låneguider forsyner deg med. Her er flere:

  1. Gode tips til å forhandle med banken om lånerenter
  2. Hvordan en refinansiering kan gi deg lavere lånekostnader
  3. Verdien av å bruke en lånemegler for å spare penger på lån
  4. Hvordan du kan sammenligne lån for å få så lav rente som mulig
  5. Hva du må gjøre for å unngå betalingsproblemer og mislighold av lån

Guidene dekker det aller meste som du må vite om å låne penger i Norge. Og finner du ikke informasjonen du er på leting etter akkurat nå, kan du stole på at den vil bli tilgjengelig snart.

Spesialguider for norske lånetyper

Norske banker og utlånere har mange lånetyper på menyen. Du kan velge mellom boliglån, billån, mc-lån, forbrukslån og refinansieringslån, blant annet.

Utfordringen er alle forskjellene på lånetypene. Noen lån passer best til spesifikke formål, andre kan brukes på flere ting samtidig.

Ikke minst er lånekostnader og vilkår forskjellige. Passer du ikke på, kan du verste fall ende opp med feil lån til en unødvendig høy pris.

Kredittium har guider til alle lånetypene i Norge. De hjelper deg med å velge det beste lånet for ditt behov, med en så lav pris som mulig.

Hjelper deg med å ta kloke lånevalg

Hovedmålet med guidene du finner på Kredittium, er å hjelpe deg med å forstå hvordan lånemarkedet fungerer. For det er mange lånefeller å gå i.

Sjansen for at du velger feil lån eller en dyr bank blir mindre når du vet hvilke konsekvenser og kostnader som følger med et låneopptak. I stedet for å låne penger med bind for øynene, kan du utnytte Kredittiums kunnskapssamling og ta klokere lånevalg samt unngå fellene.

Unngå økonomiske problemer

Hvert år får mange tusen nordmenn økonomiske problemer på grunn av lån. Det er selvsagt mange årsaker til dette, men mangel på innsikt og feil kunnskap er gjengangere.

Mye av låneinformasjonen du finner på nettet er vanskelig å forstå. I noen tilfeller er den også direkte feil. Derfor er det lagt ned mye arbeid i å gjøre informasjonen på Kredittium så lettfattelig og korrekt som mulig, slik at flere unngår økonomisk havari på grunn av lån.

Guidene gir deg god innsikt i låneprosessen. De lærer deg hva du skal se etter i lånevilkårene og hvordan du skal beregne kostnader. De fjerner de fleste usikkerhetene ved å ta opp lån.

Kredittiums filosofi er enkel: mange kan unngå betalingsvansker på grunn av lån hvis kunnskapen er god nok.

Verdifulle tips til ansvarlig låneopptak

Veien til et trygt og ansvarlig låneopptak er egentlig ganske enkel:

  1. Velg riktig lånetype
  2. Finn lånet med lavest rente
  3. Forsikre deg om at du har råd til lånet

Alt dette kan Kredittium-guidene hjelpe deg med. De utdyper hvert skritt på en lettfattelig måte slik at du kan være trygg på at du kan håndtere lånet og at kostnadene blir så lave som mulig.

Kredittium – en partner i lånemarkedet du kan stole på

Denne artikkelen startet med påstanden om at det norske lånemarkedet er stort og uoversiktlig.

Det samme kan sies om den tilgjengelige låneinformasjonen også. Og det er her Kredittium har et mål om å vise vei som et fyrtårn, med tydelig, lettfattelig og korrekt kunnskap.

Besøker du nettstedets kunnskapssamling, kan du bli bedre rustet til å håndtere ansvaret og konsekvensene et låneopptak medfører. I så fall har du også hjulpet Kredittium med å oppfylle det endelige målet med guidene.