Ny Fett-redaktør vil skrive om etniske minoriteter

Forfatter, forsker og skribent Anne Bitsch blir ny redaktør i Fett.
Foto: Siw Pessar
Norsk-danske og høyreekstremisme-ekspert Anne Bitsch overtar jobben som redaktør i det feministiske tidsskriftet.

Fett er kjent som Norges største feministiske tidsskrift.

– Jeg har sett Fett utvikle seg fra å være et engasjert og nytenkende tilskudd til offentligheten i en tid der få eller ingen interesserte seg for feminisme og likestilling, til å bli et etablert kulturtidsskrift, sier Bitsch i en pressemelding.

Fetts nye redaktør har bemerket seg i offentligheten med flere kritikerroste sakprosabøker, og som spaltist og skribent innen menneskerettigheter, høyreekstremisme, kjønn og seksuell vold.

Hun har blant annet skrevet to bøker om høyreekstremisme. En av disse var Den norske skyld. En beretning fra rettssaken mot Philip Manshaus, som hun ga ut i slutten av 2022.

– Jeg håper boken vil bidra til refleksjon over hvordan vi skal forstå ondskap, samt en sober debatt om hvorvidt noen bærer et medansvar for fremveksten av høyreekstremisme i
samfunnet vårt, sa hun i et intervju med Utrop.

Vil skrive om ulike minoriteter

Selv har hun klare tanker om Fetts redaksjonelle profil.

– Med meg som redaktør vil man blant annet se en økt satsing på litteraturkritikk og en tydelig politisk profil. Fett skal være et både lekent og alvorlig tidsskrift som analyserer og debatterer vår tids angrep på kvinner, skeive, etniske og religiøse minoriteter, sier Bitsch.

Styret i Fett sier om ansettelsen:

– Her har vi gjort et kupp. Anne er skarp, driftig og modig. Hun har igjen og igjen turt, og ikke minst orket, å undersøke mørke og ubehagelige realiteter i menneskelivet og samfunnet, og slik løftet viktige saker til debatt. Vi gleder oss til å se hvordan hun vil utvikle tidsskriftet, uttaler styreleder Kristiane B. Dugstad i pressemeldingen.