Arin Soltanpanah ny programleder i P3 Morgen

Sammen med Jonas Bergløv og Henning Bang skal Arin Soltanpanah lede sendingene i P3morgen utpå nyåret.
Foto: Stian Werme/Kim Erlandsen, NRK P3/Julia Marie Naglestad
Nå er det klart hvem du skal starte dagen med i P3morgen. Henning Bang, Arin Soltanpanah og Jonas Bergløv blir nye programledere.

Nå er trioen på plass, og på lufta fra 1. februar.

Førstnevnte blir en ny stemme på NRKs radiokanaler, mens de to siste er kjente profiler fra NRKs plattformer, ifølge NRK.

Jonas Bergløv er 28 år og kommer fra Sarpsborg. Han er en kjent stemme for mange radioelskere i NRJ, P5 og P4. Bergløv ble nominert som beste radio-DJ i Prix Radio i år.

Henning Bang, som er fra Tjongsfjord i Nordland, er kjent for NRK P3s lyttere som programleder i «P3ligaen» og «Pønsj».

Kjent fra podcast

Soltanpanah er 25 år og kommer fra Lørenskog. Flere vil kjenne igjen stemmen hennes fra podcasten «Hør’a!» i NRK Radio. Hun var også med i den nyeste sesongen av NRK-programmet «Gym».

Hør’a! var i mai en av kandidatene til Shabana-prisen, som ble vunnet av politimennene Terje Bjøranger og Gunnar Valentin Svensson for sin innsats mot æreskriminalitet.

Hun var veldig spent før hun fikk den endelige beskjeden om at jobben ble hennes.

– Jeg tenker alltid så negativt, så jeg venter egentlig på det verste hele tiden. Men da de ringte og sa at jeg hadde fått jobben, ble jeg utrolig lettet og veldig glad. Jeg gleder meg veldig til å bli kjent med Henning og Jonas, og til å prate om ting som interesserer meg og forhåpentligvis lytterne, sier Soltanpanah til NRK.

Gode representanter for NRK P3

Redaksjonssjef i NRK P3, Tone Donald, er svært fornøyd med å få på plass de nye programlederne.

– Vi er veldig glade for at dette er det nye P3morgen-teamet. De har alt det NRK P3 skal være; De er morsomme, unge og fremoverlente, sier hun til NRK.

Kanalsjef for NRK P3, Bjørn Tore Grøtte, er også svært begeistret over de nye programlederne.

– Jeg gleder meg til lytterne skal få henge med Jonas, Arin og Henning hver morgen. Dette er jeg helt sikker på at kommer til å bli en trio som vil sparke, begeistre, underholde og oppdatere, sier Grøtte til NRK.