Vil løfte frem det kreative Furuset

Kunstmaler Zeeshan Ali blir en av flere lokale bidragsytere under ØST KUNSTfest.
Foto: Privat
Kunstvandringer, marokkansk middag og srilankisk danseshow skal prege årets utgave av ØST KUNSTfest.

Årets fest finner sted på Furuset bydelshus, i samarbeid med Bydel Alna, og feirer det rike kunst-, musikk-, dans-, mat- og kulturmangfoldet i Furuset og resten av bydelen.

– Her er målet å løfte frem det kreative Furuset og de lokale talentene som bidrar til bydelens mangfoldige uttrykk. Festivalen samler kunstnere, musikere, dansere, kokker og kulturentusiaster fra alle aldre til en inspirerende dag fylt med glede og fellesskap, sier kunstmaler Zeeshan Ali i en e-post til Utrop.

Kunstnerliv ved siden av fast jobb

Han er selv en av bidragsyterne til kulturarrangementet.

Ali hadde i sommeren også en utstilling med tre andre kunstnere på Lillestrøm. Kunstneren kombinerer kunstnerlivet med fast jobb.

– Jeg har en fulltidsjobb som sivilingeniør ved siden av kunsten, så balansegang er viktig. Så tenker man ofte igjennom hva man vil vise til publikum, siden det er en del av deg som vises frem, uttalte han i et tidligere intervju med Utrop.

Norsk-pakistaneren snakket om å bli inspirert av klassisk vestlig kunst.

– Kunsten beriker meg som person. Alle mennesker gjennom historien har vist til varierte kunstuttrykk. Samtidig som Rafael og Michelangelo på 15- og 1600-tallet hersket moghulene i India. I Vesten bygget man Vatikanet, mens moghulene bygget Taj Mahal.

Lokale aktører

Under ØST KUNSTfest skal man ha kunstutstilling med verk fra Bydel Alnas kunstnere og innbyggere og ulike workshops, danseshow, magedanskurs, konserter og en smakfull marokkansk lunsj og middag, alt levert av lokale aktører, ifølge en pressemelding.

– Atelier Kunstnerforbundet og ØST KUNST søkte lokale kunstnere fra Furuset og Bydel Alna, både lidenskapelige hobbykunstnere og profesjonelle, til å stille ut sine verk under pningsutstilling 27.oktober. Open Call-initiativet viste at Bydel Alna er hjem til en mangfoldig og svært kreativ befolkning, hvor mange balanserer kunstneriske lidenskaper med jobb og studier. Utstillingen vil fremheve deres kunstneriske uttrykk og feire det rike talentet i bydelen.