- HumanJul vil tilby en inkluderende feiring - 19.12.2024
- – Føler et samfunnsbehov for å ta opp tabubelagte temaer - 17.12.2024
- Hanne Tveter og Alex Mercado slipper ut julesingel - 17.12.2024
Velkommen til førstemodul av det nystarta “Polonia Vegakafè” med polsk vegetarmat.
Er du intreressert i kortreist mat? Kunnne du tenke deg å lære mer om sylting, safting, tørking, salting eller annen tradisjonell matkonservering med lange tradisjoner fra både
Norge og andre østeuropeiske land? Liker du å plukke urter eller sanke sopp og skogsbær og smake på nye, spennende retter fra naturens skattkammer? Meld deg på matkurs om vegetarbasert polsk-norsk mat som holdes i lokaler til Holmlia Nærmiljøsenter.
Vi skal lære om plantebasert, tradisjonsrik polsk husmannskost og historien rundt det polske matfatet med sterke, historiske tradisjoner, som bl.sylting, safting, fermentering mm. Polen er et av Europas største spiskammere og det produseres og bearbeides utrolig mye spennende økologisk mat.
Vi skal vi salte, sylte, safte, fermentere og leke m pickles! Kurset er åpent for alle, støttet av BSN Oslo kommune over frivillighetens “grønne midler”.
Kurset er gratis, men du må betale NOK 150 pr. gang, for produkter om du tar disse med hjem.
Tidspunkt: 05.10 og 09.11 kl. 17.30-20.30.
Sted: Holmlia Nærmiljøsenter- og frivilligsentral, Hallagerbakken 25.
For påmelding kontakt: [email protected] eller til [email protected] (Irena Bielawska-Khali, polskspråklig co-prosjektleder) alternativt på tlf/SMS tlf. 91886170 (Edith Stylo, norsk- og engelsk).