- – Ville bli frivillig for å gi noe tilbake - 17.11.2024
- Shelmith, Jawad og Amalie nominert til Gulljerven - 15.11.2024
- – Aktiv dødshjelp er forbudt i følge islam - 14.11.2024
Velkommen til åpningen av Oslos nye Regnbueplass 21. april.
Åpningen er satt til 50 årsdagen for Stortingets avkriminalisering av homofili i 1972. Byråd Rina Mariann Hansen åpner plassen kl. 16.15.
Regnbueplassen blir navnet på området ved Wergelandsstatuen i Spikersuppa i Oslo sentrum. Spikersuppa er allerede et viktig sted for det skeive Oslo, som sted for Pride-park under den årlige Oslo Pride-feiringen.
Regnbueplassen skal synliggjøre Oslos skeive historie og markere at Oslo er en by for alle uavhengig av hvem du er forelska i. Den er en anerkjennelse av kjønns- og seksualitetsmangfoldet i byen vår og er et av tiltakene i kommunens handlingsplan «Stolt og fri».
Program (foreløpig) kl. 16.15:
– Fanfare ved Stabsmusikken
– Åpning av Regnbueplassen ved byråd Rina Mariann Hansen
– Sang ved Trina Coleman
– Streetdance ved SoulSessions
– Tale ved Rådet for kjønns- og seksualitetsmangfold i Oslo
– Snorklipping og avduking av skilt
Arrangementet er åpent for publikum.
Fakta om Regnbueplassen:
- Vedtak om en Regnbueplass i Oslo sentrum ble gjort av Oslo bystyre 22. april 2020. Bystyret har også vedtatt at kommunen skal arbeide for at kunst og skilting i byrom og offentlige bygninger, og bilder og tekst i kommunens informasjonsmateriell gjenspeiler mangfoldet i befolkningen.
- Regnbuen har lenge vært et mye brukt symbol på anerkjennelse og aksept av kjønns- og seksualitetsmangfold.
- På Regnbueplassen vil det settes opp skilt og bymøbler som vil gjøre navngivingen tydelig.
- Kommunen ønsker også å fremme bruk av regnbuesymbolet i kommunale bygninger, kollektivtransport, eldresentra og sykehjem, skoler, bibliotek og fritidsklubber. Oslo kommune jobber for at alle skal føle seg velkommen og respektert som brukere av våre tjenester og som ansatte i våre virksomheter.