- Utrops utgave 26 – 2019 ute nå! - 11.07.2019
- Ingen uavhengig jury bak prisutdelingen - 01.07.2019
- Rashidi skrev bok om anus - 31.05.2019
Hvordan bidrar mangfoldet til å forandre norsk kultur og samfunnsliv? På hvilke måter tjener Norge på mangfold?
Innvandrere forteller sine historier om møtet med Norge. Bedrifter og kommuner deler erfaringer med hvordan mangfoldet fungerer på grasrotnivå.
HKH Kronprins Haakon åpner konferansen, og en rekke norske og internasjonale innledere bidrar til et spennende program. Fullstendig program kommer senere, men du får bla. få høre:
Thomas Hylland Eriksen: Forfatter, samfunnsdebattant og professor i sosialantropologi. Leder for forskningsprosjektet ”Kulturell kompleksitet i det nye Norge”. Interesseområder inkluderer identitetspolitikk, etnisitet, nasjonalisme og globalisering.
Isioma Daniel: Nigeriansk journalist. I 2002 skrev hun en nyhetsartikkel hvor et utsagn om profeten Muhammed førte til religiøse opptøyer i Nigeria. 200 mennesker ble drept og det ble utstedt en fatwa for å ta hennes liv. Daniel måtte forlate Nigeria og jobber i dag som journalist for Stavanger Aftenblad.
Yahya Hendi: Imam og ansatt ved Georgetown University i USA. På konferansen vil han snakke om USAs erfaring med mangfold. Hendi har en doktorgrad i sammenlignende religionsvitenskap. Etter terrorangrepene 11. september 2001 har han flere ganger blitt konsultert av den amerikanske presidenten.
Thomas C. Matthews: Professor ved Christ University i Bangalore, India. Matthews har utdanning i kjemi og pedagogikk. Han er en inspirerende taler som reiser verden rundt for å snakke om migrasjon og det flerkulturelle samfunn.
Hadia Tajik: Journalist og Ap-politiker. Jobber som politisk rådgiver for Justisminister Knut Storberget. Da hun ble ansatt ved Statsministerens kontor som 24-åring, var hun den yngste rådgiveren noensinne.
Abid Q. Raja: Jurist, samfunnsdebattant og Venstre-politiker. Leder for Utlendingsnemnda. Skrev i 2008 selvbiografien ”Talsmann”, der han tar opp kulturelle og religiøse dilemmaer og utfordringene knytter til å være muslim i Vesten.
På kvelden er alle hjertelig velkommen til jubileumsmiddag for å feire KIMs 25-årsdag!
Etter middagen blir det dans i regi av Ås internasjonale folkedansgruppe og musikk ved bandet Sturm und Drang, som fremfører en blanding av sigøynermusikk, tango, klezmer, Django-Swing, nordisk folkemusikk og opera-parodier.
Deltageravgift er på 750 kroner, uansett om man deltar en eller to dager. Konferansen er gratis for innvandrerorganisasjoner, men deltagere må selv dekke overnatting og transport (se Thon Hotel Oslofjord). Påmeldingsfrist 22. april.
Se www.kim.no for mer informasjon og påmelding!