Samarbeid på flere plan

Siden 1991 har begge vært medlemmer i frihandelsblokken Mercosur. Argentina er også Paraguays største importpartner med 25,4 prosent (tall fra Wikipedia). Samtidig bor over 300.000 paraguayanere i Argentina, noe som gjør dem til landets største innvandrergruppe. Statssekretær i det argentinske kanselliet, Rodolfo Ojea Quintana, sier til nyhetsbyrået EFE at avtalen vil være av stor betydning. – Vi kommer til å gjennomføre opptil 38 ulike fellesprosjekter på offentlig nivå. Samarbeidet vil være klart regjeringsteknisk og legge sterk vekt på våre paraguayanske samarbeidspartneres ønsker, påpeker han.

OECD-kritikk av Tysklands innvandringspolitikk

Stadig færre bosetter seg i Tyskland, ifølge en ny rapport fra OECD (Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling). Tall fra målingen viser at 216.000 ikke-tyskere valgte å slå seg ned i landet, en nedgang på hele 11 prosent. Ellers steg arbeidsinnvandringen i snitt med 5 prosent i store deler av EU og EØS-regionen, og bare Japan, Finland, Portugal og Frankrike kunne melde om lavere antall nyankomne. OECD oppfordrer den tyske regjeringen om å lette på restriksjonene. Ekspert i migrasjon, Thomas Liebig, sier til TV-kanalen Deutsche Welle at et skritt i riktig retning kan være å få til raskere godkjennelser av utenlandsk utdanning og kompetanse. – Vi ligger langt etter andre europeiske land når det gjelder å få innvandrernes kompetanse godkjent, sier han.

Vil deportere tibetanske flyktninger

Nepals regjering kunngjorde i midten av september at den vil arrestere og sende ut tibetanere med kinesisk pass som er uten lovlig oppholdstillatelse i landet, skriver BBC News. Ordren kommer etter at tibetanere i Nepal i flere måneder har demonstrert mot det de mener er religiøs undertrykkelse og brudd på menneskerettigheter i Tibet. Over 20.000 tibetanske flyktninger bor i Nepal. Utvisningene er kontroversielle. Flere aktører, som Amnesty International, hevder at deportasjonene kan bryte med FNs flyktningkonvensjon, fordi de som sendes tilbake, vil bli fengslet i Tibet og risikere å bli utsatt for grov mishandling. Nepals nye maoistregjering er en sterk alliert av Kina. Politiske eksperter mener landets nye politikk kommer som følge av press av deres nordlige nabo.