- Florentina Harbo – kvinnen som gjør alt - 03.08.2013
- Politiet brøt seg inn i alenemors leilighet - 11.12.2009
- Mindreårige homofile risikerer henrettelse - 11.12.2009
Han er opptatt av rettferdighet og engasjert i internajonal politikk, særlig konflikten på Gaza og i Sri Lanka. Nå er det valgkamp han fokuserer mest på. Som AUF-medlem har han opplevd å få rasistiske meldinger etter mediaoppslag, derfor er han opptatt av at valgkampen skal være rasismefri.
– De første månedene av 2009 var preget av debatten om blasfemiparagrafen, hijabspørsmålet og Frp-leder Siv Jensens uttalelser om snikislamisering. Hvordan har det påvirket muslimenes situasjon i Norge, og hvordan vil det påvirke valget?
– Europarådets kommisjon mot rasisme og intoleranse skriver i en rapport at norsk politisk debatt innholder undertoner av rasisme og fremmedfrykt. Dette er en veldig alvorlig sak. Den politiske debatten må bli rasismefri og mer tolerant, også i valgkampen. Debattformen i mediene vil påvirke samfunnet, inkludert alle muslimer som bor i dette landet. Jeg håper at velgerne er oppmerksomme på faren ved at noen partier bruker fremmedfrykt som strategi for å sanke stemmer. Frp er det tydeligste eksempelet.
Det skal ikke lønne seg å begå folkemord.
– Hva er det du er mest opptatt av i internasjonal politikk?
– Folkemord som på på Gaza og i Sri Lanka må ikke gå i glemmeboken. Det skal ikke lønne seg å begå folkemord. Fortsatt er det mennesker i verden som dør av sykdommer vi i Norge er vaksinert mot. Finanskrise og klimakrise i verden rammer fattige land hardest. Mangel på rettferdighet i verden er det som opptar meg mest.
– Du er opprinnelig fra Bahrain, det er litt uvanlig å ha innvandrere fra Den arabiske gulf her i Norge. Vet du hva som er grunnen til det?
– Grunnen er at Norge er veldig lite kjent i disse landene. Du finner flere i Danmark, Sverige, Tyskland og England. De fleste land i Gulfen, med unntak av Kuwait, opplever vekst i velferdtilbud. Det kan være en annen forklaring.
– Hva er grunnen til at din familie har flyttet til Norge?
– En og samme kongefamilie har styrt Bahrain i over 225 år. Makten blir arvet og har blitt opprettholdt gjennom undertrykkelse. Flere har blitt drept, fanget eller torturert fordi de ytrer seg mot regimet i Bahrain. Faren min var politisk aktiv og kritisk til det regjerende fyrstedømmet. Derfor måtte min familie flytte til et tryggere sted, Norge.
Abdullah Alsabeehg (22):
Jobb: Studerer nå, men har blant annet jobbet som politisk rådgiver i AUF.
Kom til Norge: 1989
Utdanning: Bachelorgrad i offentlig styring, og studerer for å komme inn på master i statsvitenskap.
Opprinnelsesland: Bahrain
Sivilstand: Singel
Dårlige sider: Kaffeavhengig
Gode sider: Forhåpningsfull og står på!
Hobby: Lese og fiske