- Innvandrer på hyttetur - 31.07.2013
- På tide å møtes på midten - 09.05.2011
- En rettferdig asylpolitikk - 17.01.2011
Den kurdiske befolkingen er
spredt i flere land, som Tyrkia, Irak og Iran, derfor er kurdisk mat
ganske lik mat fra Midtøsten.
Kurdere spiser mye sunn mat,
ofte mye grønnsaker. De spiser også mye kylling og kjøtt, og
bruker mange av de vanlige, kjente norske krydderne.
Kurdisk mat
er likevel mer syrlig, siden kurdere bruker mye tomater eller
tomatpuré.
Ingredienser:
1
kylling
1 medium løk
3 kopper ris, basmati
Kyllingkrydder
eller grønnsaksbuljong
Paprika eller chillipulver etter
smak
Slik gjør du:
Kok basmatiris til
vannet har fordampet. Stek løk i kjele/panne, fortrinnsvis med
teflon, til den er gylden, tilsett risen, krydre med kyllingkrydder,
eller vegeta/grønnsaksbuljong, paprika, chili. Grillet kylling i
biter varmes med de siste minuttene. NB! Risen skal ikke brunes i
pannen, men bli litt tørrere og mer “bakt”.
Kan
serveres med salat og kurdisk brød.