- Nye innvandringsregler og deres betydning - 18.11.2024
- Styrk din tilstedeværelse på nettet for digital vekst med one.com - 18.11.2024
- Hvorfor støtter vi Sofia Rana? - 16.11.2024
FAKTA
Utdannelse: Miljøterapeut
Født i: Karachi, Pakistan
Språk: Urdu, Engelsk, Norsk
Nåværende yrke: Delprosjektleder i Groruddalssatsingen i Bydel Alna.
Vi må slutte å snakke om integrering. Jeg tror på gjensidig inkludering, respekt og aksept.
Jamil Syed har blitt trukket ut som en av fire kandidater med mulighet til å bli valgt til “Årets navn” i Lokalavisen Groruddalen. Den som får flest stemmer, mottar en hedersbevisning, samt 25.000 kroner fra Alna Senter som går til et veldedig formål.
Syed er ildsjelen bak «Jul for alle». Han arrangerte nylig «Jul for alle» på Furuset for 11. året på rad. Han er også ansatt i Bydel Alna som delprosjektleder i Groruddalssatsingen på Furuset. I 2009 har han startet bomiljøtiltaket «Bo sammen», og et konfliktløsningssenter. Syed er utdannet miljøterapeut, har bakgrunn fra barnevernet og har siden 2005 arrangert foreldrekurs på urdu. De siste tolv årene har han også vært konfliktrådsmekler i Oslo.
– Jeg føler at jeg representerer alle mennesker, uansett religion og bakgrunn. Det eneste jeg håper på er å bidra til å skape mer fred på jorda, særlig der vi bor nå, i Norge. Mitt største ønske er å bygge gode og positive relasjoner og forståelse mellom mennesker. Vi må slutte å snakke om integrering. Jeg tror på gjensidig inkludering, respekt og aksept mellom oss. Og vi må ikke bare snakke, jeg tror på handling. Det er det praktiske arbeidet som gir resultater. Vi må prøve å ha felles arrangementer mellom folk fra alle trossamfunn og nasjoner. Vi må jobbe intensivt med de likhetene vi har i fellesskap og bygge broer mellom mennesker.
– Hva er målet med “Jul for alle”?
– Mitt ønske er at flere kan bruke tilbudet og ha julefeiring i fellesskap og få hilse på “julenissen”, som kommer med fine gaver. Å dele glede gir mer glede. “Jul for alle” er for alle som er ensomme, det kan være enkeltindivider eller familier som ikke har nettverk. Det har i alle år vært vellykket ifølge tilbakemeldinger vi har fått fra deltakerne. På denne måten har jeg sørget for at deltakerne har sluppet å være alene og bli deprimert. Ifølge krisetelefoner som blant annet Røde Kors og andre har, viser det seg at tallene over deprimerte har doblet seg, og ti prosent har hatt tanker om selvmord. Dette er tankevekkende, og vi må sammen gjøre noe med det.