- Ny singel fra Rambow om ærlighet - 02.11.2024
- Riksadvokaten henlegger Rahavy-saken - 02.11.2024
- Oslo World UNG: BRITZ, Malik, Adama Janlo - 01.11.2024
Storbritannia:
Homofile muslimer tvinges ut på gaten
Et sterkt økende antall unge homofile og lesbiske muslimer blir gjort hjemløse etter å ha flyktet fra
tvangsekteskap. Spesielt guttene er utsatt for trusler og æresrelatert vold, skriver BBC News.
“Suni”, en 21 år gammel britisk pakistaner og London-student, ble for to år siden under en ferie i hjemlandet konfrontert av slektninger og foreldre om seksualiteten sin og tilbudt ekteskap med en lokal jente. Etter å ha nektet fikk han husarrest mot sin vilje og regelmessig mishandlet for å ha “gjort skam på familienavnet”. Til slutt greide “Suni” å flykte tilbake til London, men til et liv i hjemløshet. Ingen av hans nære slektninger tør å hjelpe på grunn av frykt for represalier fra familien.
Annie Southerst, talskvinne for organisasjonen Trust, som hjelper utsatte seksuelle minoriteter, sier Sunis historie er heller regelen fremfor unntaket.
– Vi har hatt folk som har blitt jaget ut av huset med kniv og utsatt for eksorsisme slik at de skal bli kvitt de “homofile demonene”. Tapet av familien er det verste de står overfor. Jeg kan ikke
forestille meg hvordan det må være som tenåring, eller som ung voksen, å plutselig ikke ha en familie lenger, sier hun til BBC News.
Nigeria:
Frykter strengere kontroll ved flyreiser
Nigerianere og andre afrikanere som reiser til USA og andre vestlige land frykter at økt kontroll ved innreise og mellomlandinger kan utvikle seg til en slags heksejakt, hvor alle med svart hudfarge sees på som potensielle terrorister, skriver Philadelphia Tribune.
Rundt juletider klarte Omar Farouk Abdulmutallab, en nigeriansk statsborger, å komme inn i et fly på vei fra Amsterdam til Detroit i USA, iført en bombeladning satt fast rundt undertøyet. “Trusebomberen” greide imidlertid ikke å fullføre ugjerningen.
Lansara Koroma, grunnlegger og
styreformann i International Forum for the Rights of Black People, sier at handlingene til en mann ikke bør påvirke bildet folk har av afrikanere flest.
– Det Abdulmutallab gjorde, er noe han selv og alene må ta ansvar for og ikke noe som er representativt for oss som afrikanere, uttalte han til Philadelphia Tribune.
Argentina:
Kineser siktet for drap på bolivianer
En kinesisk mann er i Buenos Aires blitt arrestert og siktet for forsettlig drap på to andre kinesere og en boliviansk statsborger, skriver Latin American Herald Tribune.
Ifølge argentinsk politi søndag ble siktede, en arbeidsinnvandrer som har bodd flere år i landet og jobbet som forretningsmann, tatt etter tips fra det kinesiske miljøet.
Chenfang Jin (42) hans kone, Mingzi Wu (45) og bolivianeren Rigoberto
Colque Ramos (22) ble funnet begravd sist onsdag i Parque Chacabuco-distriktet i den argentinske hovedstaden. Nå krever også bolivianske myndigheter i et møte med argentinsk UD forrige at det gjennomføres “en omfattende
etterforskning”.
– Vi vil forsikre alle parter om at vi gjør det som er mulig for å oppklare saken. Hittil er det én siktet. Samtidig leter vi etter fire andre personer som ennå ikke har meldt seg, sier kilder for Buenos Aires-politiet til Latin American Herald Tribune.
Thaliand:
Hmong-folket kastet ut
Thailandske styrker har tvunget mer enn 4000 personer av Hmong-gruppen ut av landet, til tross for offisielle protester fra EU og USA, melder nyhetsbyrået UKPA. Journalister og uavhengige observatører ble utestengt fra leiren under deportasjonen.
Hmong er en etnisk minoritetsgruppe med opprinnelse i Laos. Mange kjempet på amerikansk side under krigene i Vietnam og Laos, noe som medførte at de måtte flykte til Thailand etter kommunistiske seire og maktovertakelser i begge land i 1975. Hmong´er som ikke klarte å flykte videre, for eksempel til USA eller Australia, ble igjen i overfylte leirer på den thailandsk-laotiske grensen.
Både amerikanske myndigheter og FN frykter nå for at de som er blitt utlevert kan bli fengslet og behandles svært dårlig av laotene.
– Utleveringen vil innebære enorme konsekvenser for hmong´ene og er et svært
alvorlig brudd på Thailands langvarige humanitære praksis i sin flyktningpolitikk, sier UNHCRs talskvinne i Bangkok, Ariane Rummery.