- Lag marokkansk tagine - 05.08.2016
- Lag Caldo Verde - 05.07.2016
- Hils og si: – Hei Maroc! - 12.08.2014
I morgen spiller Portugal semifinale i fotball-EM. Og hva passer det bedre enn å lage en av nasjonens mest kjente rette, caldo verde (grønn buljong)?
Ingredienser:
2 ss fin olivenolje.
600 gr poteter, melne, skrelt og skåret i terninger.
2 fedd hvitløk, finhakket.
1,25 liter vann.
2 ss flytende konsentrert grønnsaksfond.
1 ss salt.
200 gr grønne blader (f.eks. spinat eller grønnkål).
4 ss koriander, finhakket.
Slik gjør du:
1. Bland olje, poteter og hvitløk i en tykkbunnet kjele og vend det sammen over varmen til oljen er jevnt fordelt, 3-4 minutter.
2. Hell på ½ liter av vannet og eventuell grønnsaksfond (brukes ikke i originalen). Salt lett og kok opp. La suppen småkoke under lokk til potetene er møre, 12-15 minutter.
3. Ta potetene opp med hullsleiv og mos eller press dem ned i kokevannet igjen. Tilsett resten av vannet.
4. Kok opp og rør inn alt det grønne, også korianderen. La suppen småkoke i 1-2 minutter til, men ikke mer, for grønnsakene må ikke miste spensten. Smak til med salt.
5. Server suppen i varme suppeboller med noen løvtynne pølseskiver og et par dråper olivenolje. Har du muligheten så bruk chorizo- eller salsiccia-pølser.