1. Hva slags saus serverer vi vanligvis til norske kjøttkaker? A: Hvit saus B: Sky C: Brun saus
2. Hvilken melk har mest fett? Og minst?
3. Hva er loff?
4. Hva kan du spise som er sunnere enn loff?
5. Hva kaller vi mat med mindre sukker og fett (der vi har tatt bort noe av fettet og sukkeret)?
6. Hva heter de vanligste måltidene i Norge?
Svar:
1. C: Brun saus er det vi vanligvis serverer til norske kjøttkaker.
2. Helmelk har 3,9 prosent fett. Skummet melk har 0,1 prosent fett.
3. Loff er hvitt brød.
4. Grovt brød er sunnere enn loff.
5. Mat med mindre sukker og fett kaller vi lettprodukter. (Lettmargarin, lettyoghurt med mer.)
6. De vanligste måltidene heter frokost, lunsj, middag og kveldsmat eller aftensmat.