Author Recent Posts Elizete Fonseca Lima Latest posts by Elizete Fonseca Lima (see all) Venner hjelper ungdom i fattige land - 10.05.2011 Skole for nye innvandrere - 22.03.2011 Islamiseringens motedronning - 14.03.2011 Dette er en lammegryte til 4-5 personer, som serveres med for eksempel ris. Du trenger: 1 kg lammekjøtt 2 poser spinat 1/3 løk […]
Latest posts by Elizete Fonseca Lima (see all)
- Venner hjelper ungdom i fattige land - 10.05.2011
- Skole for nye innvandrere - 22.03.2011
- Islamiseringens motedronning - 14.03.2011
Dette er en lammegryte til 4-5 personer, som serveres med for eksempel ris.
Du trenger:
1 kg lammekjøtt
2 poser spinat
1/3 løk
2 ts salt
6 ss tomatpuré (ca 150 gram)
Vann
Slik gjør du:
Kutt løken i store biter og del kjøttet i porsjonsstykker. Ha løk, lammekjøtt og salt i en gryte. Fres løken og lammekjøttet i cirka 15 minutter.
Tilsett 6-7 desiliter vann, eller så mye vann at det så vidt dekker over kjøttet. La gryta koke uten lokk. Den skal ikke kokes til den er tørr. Tilsett mer vann hvis nødvendig. La kjøttet koke til det er mørt, og slipper beinet. Dette tar cirka 60 minutter. Ha tomatpureen i gryta og rør. Dekk deretter kjøttet med finhakket spinat. La det koke. (Mengden spinat kan varieres etter eget ønske.)
Tilsett ytterligere 5-8 desiliter vann, og la det hele koke videre i 15-30 minutter. Smak til med mer salt om ønskelig.