Author Recent Posts Uzma Rana Latest posts by Uzma Rana (see all) Kampsport bidrar til kvinnefrigjøring - 03.11.2016 Tren kampsport! - 20.06.2016 Hvorfor må vi ta imam-kritikken i media? - 06.05.2016 Det populære turistlandet Thailand vil nå få en slutt på at turister skaffer seg tatoveringer med buddhistiske symboler i løpet av ferien. Thailands kulturminister […]
Latest posts by Uzma Rana (see all)
- Kampsport bidrar til kvinnefrigjøring - 03.11.2016
- Tren kampsport! - 20.06.2016
- Hvorfor må vi ta imam-kritikken i media? - 06.05.2016
Det populære turistlandet Thailand vil nå få en slutt på at turister skaffer seg tatoveringer med buddhistiske symboler i løpet av ferien.
Thailands kulturminister Niphit Intharasombat forklarer at folk har klaget på at tatovører lager bilder av Buddha og andre religiøse symboler på huden til ikke-buddhistiske turister.
– Utlendingene tenker ikke på respekt for religionen. Eller de er ikke klar over at motivene kan virke sårende, skriver kulturministeren ifølge AP.
Ny moské på Hauketo
– Helt siden de første muslimene kom til Norge har vi blitt behandlet med respekt. Nettopp dette hviler som et stort ansvar på oss nå når vi bygger moské, sier Kawthar Janab til forsamlingen som var møtt opp på Hauketo for å se grunnstenen bli lagt for Tauheed Islamic Centres nye moské tirsdag forrige uke.
Brobygging var et gjennomgående stikkord i talene som ble holdt for anledningen. Senteret teller allerede medlemmer fra hele Midtøsten, Pakistan, India, Vietnam, Afrika og Norge, men vil nå også rekke ut en hånd til lokalsamfunnet.
Norges første forskerflyktning
Boneza Tabazi Rumvegeri (bildet) var Norges første Scholar at Risk (SAR). Han gikk fra å være universitetsrektor i Kongo til å bli kvoteflyktning i Klæbu. Det skriver Universitetsavisa.
Boneza Tabazi Rumvegeri (63) var på 90-tallet universitetsrektor og visepresident i Det afrikanske geologiforbundet. Da president Mobutu Sese Seko flyktet hals over hode med restene av en plyndret statskasse i 1997, ble Kongo kastet ut i en langvarig og meget blodig borgerkrig. Som høytstående medlem blant de intellektuelle i det østlige Kongo stod Rumvegeri og hans familie høyt på listen over ”suspekte” representanter for det gamle regimet.
Dette var bakgrunnen for et fem års mareritt som til slutt endte med flyktningstatus og bosetting i Klæbu og påfølgende jobb ved Norges Geologiske undersøkelser (NGU).
Fortsetter å jobbe
Ferske tall fra Institutt for Samfunnsforskning (ISF) viser at opprinnelsesland ikke har noe å si for om kvinner med innvandrerforeldre deltar i arbeidslivet eller ikke. Studien er publisert i tidsskriftet “Søkelys på Arbeidslivet”.
– Vi antok i utgangspunktet at noen grupper kvinner som er barn av innvandrere og som gifter seg med en mann fra foreldrenes hjemland, vil være mindre yrkesaktive. Men det ser altså ikke slik ut, sier Idunn Brekke (bildet) fra ISF til forskning.no.