Latest posts by Claudio Castello
(see all) Iran:
Går mot palestinsk FN-medlemskap
Irans religiøse leder Ayatollah Ali Khamenei erklærte lørdag at landet er imot en godkjenning av palestinernes søknad om å bli et fullverdig medlem av FN, melder nyhetsbyrået Reuters.
Iranerne er dermed til manges overraskelse på samme side som Israel og USA i saken som nå drøftes av et panel i Sikkerhetsrådet. Imidlertid har Iran sine egne grunner for å være mot palestinsk FN-medlemskap.
– En slik avtale vil innebære en aksept for Israels eksistens, og la en “kreftsvulst” true regionens sikkerhet for alltid, sier Khamenei til Reuters.
Italia
Barnemangel “truer fremtiden”
Italias yrkesaktive befolkning vil bryte sammen i 2050 på grunn av for lave fødselstall, hevdes det i en ny rapport som er laget på oppdrag fra landets biskoper, skriver Associated Press.
Rapporten understreker også at nedgangen i folketallet fører til nedgang i landets økonomi.
– Hvis ikke det iverksettes tiltak umiddelbart, vil Italia ikke være i stand til å snu utviklingen, advarer kardinal Angelo Bagnasco en av Italias øverste geistlige.
I rapporten fremheves det at innvandring ikke er tilstrekkelig til å løse de demografiske problemene fordi innvandrere “er tilbøyelig til å utvikle de samme livsmønstre som befolkningen i landene de kommer til”.
Brasil:
Statsleder besøker gamle røtter
Brasils bulgarsk-ættede president Dilma Rouseff benyttet sjansen under et offisielt statsbesøk i landet på Balkan til å kombinere næringslivssamtaler med en tur til sin fars fødested Gabrovo. Faren hennes, Petar, reiste fra landsbyen i 1929 via Frankrike og andre vest-europeiske land før han slo seg ned i byen Belo Horizonte i Brasil.
– Stoltheten deres over å se en utenlandsbulgarer bli Brasils president vitner om at Brasil er et land som gjennom hele sin uavhengige historie har tatt imot innvandrere fra alle verdenshjørner, sa hun i et møte med Gabrovos ordfører Nikolaj Sirakov, ifølge Bloomberg News.
Sør-Afrika:
Får på pukkelen av Nobelprisvinner
Tidligere har Dalai Lama vært hyllet i Sør-Afrika som demokrati- og fredsforkjemper da apartheidregimet falt. Men i takt med Kinas voksende økonomiske innflytelse i Afrika har også landets politiske innflytelse økt.
Erkebiskop Desmond Tutu sa i forrige uke til avisen Mail & Guardian at behandlingen av Dalai Lamas visumsøknad minnet ham om hvordan myndighetene behandlet svarte som skulle reise til utlandet under apartheidregimet.
Nå gir også Burmas demokratiforkjemper Aung San Suu Kyi Sør-Afrika det glatte lag etter at Tibets åndelige leder Dalai Lama fikk ny visumnekt.
– Noen ganger får vi en følelse av at Sør-Afrikas myndigheter ikke støtter kampen for demokrati og menneskerettigheter like entusiastisk som for eksempel erkebiskop Desmond Tutu, sa Suu Kyi ifølge Mail & Guardian.
Like this:
Like Loading...