I bystyret i Skien sitter det kun én person med innvandrerbakgrunn. Nå skal et nytt innvandrerråd få opp minoritetenes deltakelse.
Latest posts by Siri Hardeland (see all)
- Samisk healing – godt for kropp og sjel - 04.06.2015
- Forsøpling av språket - 08.01.2012
- Skien får innvandrerråd - 02.12.2011
I dag vedtok Hovedutvalget for oppvekst i Skien at det skulle opprettes et eget innvandrerråd for at det skal bli et sterkere engasjement fra disse gruppene. Dette skal bli en arena der minoriteter får luftet sine synspunkter ovenfor de som sitter med makta.
Hørbar stemme
Susanne Rimestad, politiker i Venstre, tror innvandrerne er interessert i saker som berører dem.
– Med et slikt råd får vi en bedre kontakt med disse miljøene, og de får en hørbar stemme, sier Rimestad til Telemarksavisen (ta.no). Under torsdagens utvalgsmøte kom hun med forslaget, dette er også et forslag som er nedfelt i de rødgrønnes samarbeidsdokument.
Med et slikt råd får vi en bedre kontakt med disse miljøene, og de får en hørbar stemme.
Politikerne i Skien behandler mange saker som angår innvandrere, skole, arbeidsplassen og ellers i samfunnet.
– De har meninger om flyktningbarnehager, svømmeundervisning og tiltak mot vold i nære relasjoner. Poenget med innvandrerrådet er at de selv skal kunne være med på å prege beslutningene, sier Rimestad.
Nei til innvandrerråd
Nei til innvandrerråd
Jan Ove Lia, politiker i Frp, satt i flerkulturelt utvalg i forrige periode. Han ser ikke behovet for noe nytt råd, og mener at flerkulturelt utvalg fyller denne rollen i dag. Rimestad er ikke enig med Lia, hun forstår ikke hvorfor opposisjonen går imot et klart demokratifremmende tiltak.
Rimestad mener at et flerkulturelt utvalg ikke er representativt for innvandrerbefolkningen.
– Det egner seg ikke som høringsinstans, forklarer hun. Dette er en av årsakene til at det kan bli aktuelt å erstatte flerkulturelt utvalg med et innvandrerråd.
– Vi er tross alt en by hvor innvandrere er en stor del av kommunens tjenestebrukere, avslutter Rimestad til ta.no