- Sandra Borch anklager NRK for «etnisk gransking» - 04.11.2024
- Lanserer undervisningsmateriell om frivillighet - 04.11.2024
- Fra trange kår til forskerjobb - 04.11.2024
Sålangt har drømmen fått en bråstopp takket være omstendighetene og de norske arbeidsinnvandringsreglene.
– Myndighetene krever språkopplæring, noe som er vanskelig for meg, siden jeg som EØS-borger ikke har krav på introduksjonsprogram eller norskopplæring.
Hassan kom hit lovlig etter å ha bodd seks år i Italia, hvor han jobbet som frilans videojournalist i en nett-TV-kanal for bangladeshere i utlendighet. Fra hjemlandet er han utdannet dramaturg, og valgte å bruke talentet på å hjelpe fattige handikappede barn gjennom teater og pantomime. Han har også jobbet med lignende kunstneriske hjelpetiltak i India og Italia
Jeg ønsker å bidra, og hjelpe de døve og handikappede som bor her.
Krisen ga Norgesreise
Så kom problemene. Finanskrisen rammet Italia hardt, og organisasjonen hvor Mithu var ansatt kom i en vanskelig økonomisk situasjon.
– Prosjektet jeg var involvert i måtte nedlegges, og jeg sto uten jobb. Via min nærmeste krets fikk jeg høre at situasjonen i Norge var langt bedre.
Til Norge kom han for fire måneder siden. Overfor utrop.no innrømmer han at tilværelsen har vært et slit.
– Jeg har bare hatt småjobber hittil, men har vært såpass heldig å få bo hos bekjente. Nå gruer jeg meg til den dagen jeg må skaffe meg husvære.
Drømmen lever
Likevel har Mithu ikke gitt opp drømmen om å engang kunne lære seg språket, få utdannelsen godkjent og jobbe med teaterprosjekter i Norge.
– Jeg ønsker å bidra, og hjelpe de døve og handikappede som bor her. Mimespråket er universelt, og kan hjelpe barn og unge til å utvikle selvtillit og livsglede. Og det gleder ihvertfall meg.