Stand-up komikeren og spaltisten skrev forrige uke på bloggen sin om sin nye jobb.
– I en tid hvor ytterpunktene dominerer mediene, er det faktisk opprørsk å handle moderat. Jeg valgte LIM fordi det er den organisasjonen som sterkt uttrykker friheten jeg har kjempet for i mange år. Her jobber menn og kvinner, muslimer og ateister sammen for å utdanne, skape fellesskap og motvirke reaksjonære krefter. LIM ser fremover.
Fransk lov om folkemord kjent ugyldig
Den omstridte franske loven som gjorde det forbudt å fornekte folkemord er kjent forfatningsstridig. Forfatningsrådet i Frankrike, som er landets høyeste juridiske myndighet, vedtok tirsdag at loven strider mot prinsippet om meningsfrihet. Dermed kan loven ikke tre i kraft. Tyrkia har tidligere protestert mot loven fordi den ville gjøre det straffbart å fornekte folkemordet på armenerne under første verdenskrig, hendelser som Tyrkia benekter kvalifiserer til betegnelsen folkemord.
Velgerundersøkelsen 2011 viste at flere unge med innvandrerbakgrunn stemte under høstens kommunevalg. Undersøkelsen er gjort av Statistisk Sentralbyrå (SSB) på oppdrag fra Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet og viste en moderat økning sammenlignet med forrige lokalvalg. Valgdeltakelsen blant utenlandske statsborgere (32 prosent) sank imidlertid med fem prosentpoeng sammenlignet forrige valg. For befolkningen som helhet var deltakelsen på 64,5 prosent.
“Ekstremt” dårlig journalistikk
Utrops journalist Aon R. Naqvi tar et oppgjør med norsk presse i en kommentar på utrop.no. Han skriver blant annet: – Det later til at enkelte journalister definerer alt som er avvik mot en selvfølgelig norm som ekstremt. Jeg skulle ønske at journalister med innvandrerbakgrunn bidro til balansere det ensidige inntrykket. For vi må være varsom med å karakterisere alt som ekstremisme, fordi slik karakteristikk kan føre at en liten gruppe får mye oppmerksomhet.