- Ileni kan få årets Frivillighetspris - 21.11.2024
- Canada hevder å ha avverget iransk drapsplan mot eksminister - 20.11.2024
- Norsk-pakistansk Oslo-jente finalist i Barnas Tale - 20.11.2024
Russiske homser søker asyl i USA
Etter at militærpoliti slo ham med batonger under en homomarsj i Moskva, bestemte Alexander Kargaltsev seg for å komme seg ut av Russland.
– Vi ble forlatt blødende på gata. Hvem som helst kunne gjort hva som helst med oss, sier han til New York Daily News.
Ifølge tall fra Human Rights Watch ga USA 21 113 personer asyl i 2011. 500 av disse var russere, hvor flesteparten har oppgitt forfølgelse på bakgrunn av legning som asylgrunn.
Ifølge Victoria Neilson, juridisk ansvarlig i organisasjonen Immigration Equality, er situasjonen i Russland nå verre enn noensinne.
– Homofile og lesbiske opplever diskriminering på alle plan. Vanlige russere er svært homofobe, og regjeringen gjør ingenting for å beskytte folk, selv mot voldelig hatkriminalitet, sier hun.
Flere spanjoler i Brasil enn brasilianere i Spania
Krisen i Spania gjør at stadig flere, særlig unge, reiser til den voksende økonomien i Brasil for å finne seg jobb, skriver avisen El Mundo.
Offisielle tall fra de to landene viser at om lag 100 000 spanske statsborgere er bosatt i Brasil, mens 80 000 brasilianere bor i Spania. Nå tar regjeringen til Dilma Rouseff i bruk sterke virkemidler og strammer inn innreisereglene.
– Spanske statsborgere som kommer hit, må kunne påvise minst 170 reals (ca 75 euro) i dagsbudsjett for å kunne betale til sitt eget opphold. Vi vil også kreve at de har dokumentert forhåndsbetalt hotellrom eller et invitasjonsbrev attestert av slektning eller nær venn som bor i Brasil, skriver den uavhengige brasilanske nettavisen ISTOE.
Fengslet afghanere
To afghanske asylsøkere ble av australske myndigheter satt i håndjern og fløyet fra mottakssenteret i Darwin til et annet lukket mottak i Christmas Island, skriver magasinet Green Left. Begge er mistenkt for å ha startet voldelige opptøyer på mottaket høsten 2010, og har siden den gang sittet i varetekt.
Nå er det flere som reagerer sterk på måten de to har blitt behandlet av privatfirmaet SERCO, som driver flesteparten av asylmottakene i landet.
– Vi har hatt tilfeller hvor folk for den minste protest har havnet i avdeling med voldelige og kriminelle som skal deporteres, og endt opp med å bli utsatt for grov vold. Alle vet at “Christmas Island” kalles for “Devil's Island”, og at dette er det verste asylmottaket i hele Australia. Regjeringen må slutte å behandle folk på denne måten, sier Ian Rintoul, talsmann for Refugee Action Coalition, til magasinet.