Sagt om innvandring

Grazyna Skarpås og Claudio Castello
Latest posts by Grazyna Skarpås og Claudio Castello (see all)

Innvandring truer visstnok det norske velferdssystemet. Kan det være systemene det er
noe feil med, og ikke først og fremst innvandrerne?
Paul Joakim Sandøy, @PaulJoakim,Leder i Unge Høyre.

Å tro at høyt utdannede folk automatisk vil til Norge, er naivt. Norge i dag er en tikkende kunnskapsbombe.
Adm. direktør, Lars-Kåre Legernes, i Oslo Handelskammer til Finansavisen 30 mai

Ja, at innvandringen går ned, vil vi garantere. Hvis vi ikke får til det, blir det vanskelig å sitte i regjering. Det er så viktig for Frp og våre velgere at der må vi innfri. Men dette vil vi se når forhandlingene er ferdige. Hvis vi ikke er fornøyd, går vi ikke i regjering. 
Morten Ørsal Johansen til Dagbladet.

Veggen min på Facebook har svømt over siden demonstrasjonene startet i Gezi Park. «Spre ordet!» sier mine tyrkiske bekjente. «La folk få se hvor sinte, men også hvor utholdende vi er». Hvorfor har Tyrkias ungdom sett seg nødt til å dra ut i gatene for å protestere? Ungdom som holder på å miste sin tro på fremtiden. Mine venner.
Ragna Skøien, master i freds-og konfliktstudier, har bodd og studert i Istanbul, debattinnlegg i Aftenposten 5. juni

– Jeg mener det absolutt er et tema som skal drøftes på møtet, og hvordan vi skal bidra til å gjøre det enklere at arbeidskraften beveger seg i dette området. Så får vi drøfte forslagene som kommer på bordet, sier statsministeren.

Statsminister Jens Stoltenberg om en mulig egen ordning for russisk arbeidsinnvandring til Norge til NRK.

– Her utgjør Frp en ekstrem ytterlighet. Jeg mener at en regjeringsforhandling starter med at noen snakker sammen. Jeg merker meg at de har en litt annen tilnærming.

Trine Skei Grande om Frps ”innavndringsultimatum” til Nettavisen.

– Høfligheten forvitrer i Norge, og med det fellesskapet av siviliserte mennesker. Dette er ikke fremskritt, men forfall.

Janne Haaland Matlary, professor i statsvitenskap ved Universitetet i Oslo, om sitt møte med britisk kultur på kronikkplass i Minerva.

– I 2011 ble det mindre greit å stemme på Frp. Retorikken deres på innvandring var ikke lenger legitim. Den lignet litt for mye på det Anders Behring Breivik hadde sagt. Det er ikke slik at velgerne skylder på Frp, men det var en ubehagelig følelse av at det var en link imellom som kanskje hindret folk i å stemme.

Johannes Bergh, forsker ved Institutt for samfunnsforskning (ISF) til Aftenposten.