Offentlig informasjon på mange språk

Stadig flere eldre i Norge vil hete Ali og Juanita i fremtiden. Og de har ekstrabehov som vil kreve mer av helsevesenet enn det Ola og Kari har gjort hittil (Illustrasjonsbilde)
Foto: Scanstockphoto
Mange av etatene og bydelene i Oslo gir informasjon på flere språk enn norsk. 

Oslo kommune har en liste over alle som gir informasjon på flere språk. Listen finner du på hjemmesidene til bydel Grünerløkka.  

Til sammen er det 18 kontorer og etater i Oslo som gir informasjon på to språk eller mer. Noen av dem som har informasjon på flest forskjellige språk er Brann- og redningsetaten og Helseetaten.  

Brann- og redningsetaten har brosjyrer om brannsikkerhet på arabisk, bosnisk, dari, engelsk, farsi, pashto, polsk somali, russisk, somali, tamil, tyrkisk, urdu og vietnamesisk. 

Helseetaten har informasjon om etatens tilbud på arabisk, engelsk, tamil, persisk, somali og urdu. Informasjonen er lest inn, det betyr at du kan få den på lydfiler på datamaskinen. 

Helseetaten har også tjenester til eldre innvandrere. Det er to møtesteder for eldre. De heter Gamle Oslo flerkulturelle senter og Grünerløkka eldresenter. 

Eldresenter er et for alle med pensjon eller trygd, som bor hjemme. Målet er du skal møte andre, og at de som kommer, skal gjøre noe sammen. 

På hjemmesiden til helseetaten finner du også flere andre tilbud til eldre innvandrere. Internettadressen er: www.helseetaten.oslo.kommune.no/eldre/eldre_innvandrere/. Der finner du tilbud for pakistanske, bosniske og vietnamesiske eldre, men også flere andre grupper.

Helseetaten har dessuten brosjyrer med informasjon om Migrasjonshelses tilbud til asylsøkere, flyktninger og andre innvandrere på amahrisk, arabisk, dari, engelsk, farsi, pashto, russisk, somali, sorani, tamil, thai, tigrinja og tyrkisk. 

Legevakten har informasjon på flere språk på sine sider: www.legevakten.oslo.kommune.no/international_information/. Der finner du informasjon på bosnisk, kroatisk, serbisk, engelsk, farsi, somali, spansk, tamil, tyrkisk, urdu og vietnamesisk

Det er også minoritetsrådgivere i bydelene Alna, Grorud og Stovner. En minoritetsrådgiver kan gi råd, veiledning og informasjon og hjelpe til i kontakten med de kommunale tjenestene, står det på Helseetatens hjemmesider.