- Norske mobilselskap outet asylsøkere - 23.12.2024
- – Jeg tenker på hvordan vi tar imot «de nye» i Norge - 23.12.2024
- Utenlandske lastebilsjåfører får Vegvesen-app på engelsk - 22.12.2024
– I Sverige er det blitt slik at folk på begge sider av innvandringsdebatten hater hverandre. Hvis noen diskuterte æresvold, så ble vedkommende sammenlignet med Hitler.
Forfatteren, økonomen og samfunnsdebattanten Tino Sanandaji (bildet) i et intervju med Aftenposten, hvor han tar for seg debattklimaet i den svenske innvandringsdebatten.
– For oss er det viktige at det ikke blir et vakuum etter denne demonstrasjonen, men at politikere tar tydelig stilling mot hverdagsrasismen. For mange politikere er ens egen velgerstøtte viktigere enn å stå opp mot rasismen.
Ida Schauman, leder for den finske svenskspråklige organisasjonen Svensk Ungdom, til NTB, i kjølvannet av den massive antirasistiske marsjen, hvor flere titusener marsjerte i Helsinki under banneret Peli Poikki! (Nå er det nok!). Helsinki-marsjen kom i kjølvannet av drapet på 28-årige Jimi Karttunen under en nynazistisk markering 10. september.
– Jeg forstår at det er problematisk i USA med den forhistorien de har og ikke minst alt som skjer der borte nå, med politiet som skyter svarte. Men om man ser på drag-historien så har intensjonen alltid vært å sparke oppover, aldri nedover. Derfor kan du se svarte dragartister parodiere hvite kvinner og hvite parodiere svarte. Tanken er å raljere med stereotypene, ikke bekrefte dem.
Tidligere MGP-general Jostein Pedersen forsvarer Great Garlic Girls-artisten Dean-Erik Andersens “blackface”-opptreden i et intervju i Dagsavisen.
– Jeg forstår ikke hvorfor jeg har blitt politianmeldt. Jeg vil jo bare hjelpe asylsøkere og andre som har lite penger, slik at de får råd til å klippe seg og stelle håret.
Frisør Basima Abdualrazak ved Aran frisør til TV2, etter å ha blitt politianmeldt “for rasisme mot nordmenn”. Salongen hennes åpnet i vår og reklamerte da med en egen pris for asylsøkere og innvandrere.
– Integrering er vanskelig fordi mange er redd for å miste tradisjonene sine. For mange kvinner er det rett og slett ikke mulig fordi det er mannen som bestemmer hva hun skal gjøre.
Fribyforfatter, tolk og SV-politiker Nada Yousef i et intervju med Romsdals Budstikke.