- Utenlandske lastebilsjåfører får Vegvesen-app på engelsk - 22.12.2024
- Ny rapport kritisk til forholdene i greske flyktningleire - 21.12.2024
- Mer midler til Mela-huset etter budsjettforlik - 20.12.2024
– For bare 30 år siden var begrepet “etnisk” svært lite brukt i Norge. Vanligvis er det minoriteter som er opptatt av etnisk identitet. Majoritetsbefolkninger representerer den dominerende kulturen og har ikke behov for etnisk identifisering. Språket til majoritetsgruppen er det offisielle språket for alle etniske grupper. De representerer den dominerende kulturen og en felles historie.
Sylo Taraku, rådgiver i Agenda og medlem av Brochmann II-utvalget, i kronikken Solidaritet og patriotisme forutsetter ikke etnisk likhet
– Mangelen på statistikk om sammenhengen mellom innvandring og kriminalitet gir næring til populismen og grobunn for politikerforakt.
Samfunnsdebattant Tino Sanandaji i en kronikk på det amerikanske konservative nettstedet National Review.
– Ja selvfølgelig kan det skje. Det er tre grunner til at vi ikke har fått det slik i Norge. Vi har hatt råd til å ha veldig mye politi i Groruddalen, vi har hatt råd til å gi innvandrere høye lønninger og høye trygder slik at de har kjøpt sine egne boliger. For det tredje har vi ikke hatt så høy innvandring som svenskene har hatt de siste tiårene.
Fast paneldeltaker i Underhuset, Jon Hustad (bildet), mener overfor TV2 at man er nødt til å unngå “svenske tilstander”.
– Jeg, for eksempel, har en barndomskompis som er rasist i dag. Da vi var små var han en outsider som ble mobbet, og jeg vet at han hadde det kjipt hjemme. Gjør det oss til gode mennesker å le av dem som har hatt det tøft? Som voksen tenker jeg at det er kjipt å henge ham ut, men jeg har faktisk birdratt til å skape den rasisten han er i dag.
Stand-up komiker Joachim Skage til Adresseavisens nettugave 21.02.
– Å bli sett på som ikke-muslim og det å miste kontakter og venner i det muslimske miljøet er tøft. Hijab er dessverre blitt en viktig indikator på om du er en god muslim eller ikke.
Konvertitt og samfunnsdebattant Maryam Trine Skogen til TV2 om den etnisk norske konveritten Malika Bayans beslutning om å ikke lenger bruke hodeplagget.